Copil de 5 ani, închis în debara de educatoare. Aceasta a fost sancționată ”cu avertisment”

În luna ianuarie a acestui an, o educatoare de la grădinița de stat nr 23 din Brașov, a lovit un copil de 5 ani și l-a închis, de două ori, în debara, pentru că băiatul refuza să se culce. Copilul a fost mutat de la grădiniță, iar Poliția Brașov începe cercetările în acest caz. 

Mama micuțului le-a povestit jurnaliștilor din presa locală ce s-a întâmplat: „A fost luat din pătuţ, trântit pe scăunel, plesnit peste cap, a dat cu capul de masă, după care a început să plângă. A fost băgat în debara, încuiat, cu lumina stinsă. Doamna s-a apropiat de uşă urlând că aşa o să i se întâmple de fiecare dată când nu va dormi. După câteva minute, când a fost scos, băiatul plângea. Unul dintre colegi i-a spus ceva și copilul a început să râdă. Doamna, văzând că copilul râde, a spus că nu s-a speriat suficient şi l-a băgat din nou în debara, tot cu lumina stinsă, şi a încuiat”.

Educatoarea, monitorizată

Într-o înregistrare publicată de Brașov TV, directoarea instituției, Anișoara Borcan, confirmă parțial spusele mamei și susține că educatoarea a fost sancționată cu avertisment scris și este monitorizată. ”Eu sunt si psiholog şi am mers în clasă şi am făcut câteva jocuri cu copilaşii, ca să identific în mod real ce s-a întâmplat. Într-adevăr, copilul a fost dus în debara, exact cum a spus şi doamna. Asta cu lumina stinsă nu şi-au dat seama copiii dacă s-a întâmplat,” spune directoarea.

După difuzarea reportajului la TV, poliția s-a sesizat și a anunțat că începe cercetările. Copilul a fost mutat de părinți la o altă grădiniță din Brașov.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()