Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie în competiția pentru burse de excelență la Transylvania College

Trei elevi vor beneficia de burse de excelență pentru întreaga perioadă a liceului la Transylvania College, școala internatională Cambridge din Cluj-Napoca

Transylvania College a început înscrierile pentru cea de-a treia ediție a competiției pentru bursele de excelență pentru liceu, competiție deschisă elevilor care sunt în prezent în clasa a VIII-a.

Candidații vor avea de pregătit un dosar de aplicație și vor susține, la începutul lunii mai, teste scrise la limba engleză și la matematică, precum și un test computerizat care le evaluează abilitățile de gândire.

Primii 10 clasați în urma acestor teste vor fi invitați, în 18 mai, la un interviu cu membrii comisiei de burse.

Comisia de burse este alcătuită din reprezentanți ai comunității clujene, oameni de afaceri și diplomați, care și-au oferit timpul în mod voluntar pentru a ajuta școala să selecteze printr-un proces obiectiv elevii cu cel mai promițător potențial.  

Studiile liceale de la Transylvania College se desfășoară integral în limba engleză, urmează curriculum-ul Angliei și se finalizează prin susținerea examenelor Cambridge A-Levels, echivalente ale bacalaureatului și recunoscute pentru admiterea la facultate în 150 de țări, inclusiv România. Elevii au posibilitatea de a-și alege o parte dintre disciplinele pe care le studiază, parcurgând astfel un traseu educațional personalizat, potrivit carierei pe care și-o doresc.

Elevii de clasa a opta din orice instituție de învățământ din România se pot înscrie în competiție până în 15 martie.

Dosarul de înscriere va conține un eseu, o scrisoare de recomandare din partea unui profesor, o scrisoare din partea părinților și un formular. Cei interesați pot solicita detalii prin intermediul acestui link: https://burse.transylvania-college.ro/2019.  

Fiecare ediție a competiției pentru bursele de excelență ne facilitează întâlnirea unor tineri extraordinari, curajoși și dornici să învețe și să se dezvolte. Misiunea membrilor comisiei este una foarte grea. Fiecare înțelege că această oportunitate poate decide destinul unui tânăr și e greu de ales, pentru că toți finaliștii au un potențial enorm. Le urez succes elevilor care vor aplica în acest an, aștept cu nerăbdare să-i cunosc pe cei care urmează să fie elevii școlii noastre” Ruxandra Mercea, Director Transylvania College

Despre Transylvania College | The Cambridge International School in Cluj

Transylvania College este o școală centrată pe elev, oferind un parcurs educațional complet, de la creșă și până la liceu. Este singura școală internațională din regiune acreditată de Ministerul Educației Naționale, care a primit statutul oficial BSO (Școală Britanică Internațională) din partea Departamentului de Educație din Marea Britanie. De asemenea, Transylvania College este membru acreditat COBIS (Consiliul Școlilor Britanice Internaționale) și se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române.  

Campusul Transylvania College oferă un mediu unic și multicultural, unde aproape 650 de elevi și 100 de profesori din 35 de țări, de pe 6 continente se pregătesc împreună pentru a fi lideri conștienți într-o lume a viitorului, în care granițele se estompează.

Istoria școlii a început acum 25 de ani, iar încă de la înființare viziunea și misiunea au fost legate de a face o schimbare pozitivă în comunitate. Programul de burse a susținut aproximativ 100 de elevi pe parcursul anilor, iar în fiecare an sunt acordate 3 burse de excelență pentru ciclul liceal, care urmează curriculum Cambridge. Transylvania College își continuă rolul de agent de schimbare în educație lansând programul ‘Leader in Me’ în alte școli din țară. În acest mod, școala contribuie la reforma educației prin schimbarea paradigmelor celor implicați direct în procesul educativ.

Mai multe pe: www.transylvania-college.ro

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()