Programul elevilor înainte și după referendum

Theodora Fintescu, redactor

Referendumul pentru redefinirea familiei, care are loc în datele de 6 și 7 octombrie, aduce modificări în orarul elevilor din Capitală, care ar putea avea program scurt. Luni, 8 octombrie, școlile în care au fost organizate secții de votare vor organiza cursuri cu durată ușor redusă, în așa fel încât să nu fie necesară recuperarea.

Elevii vor afla de la directorii școlilor care va fi orarul pentru ziua de luni, 8 octombrie, fiecare instituție putând să modifice orarul în funcție de cum estimează că va reuși să  reamenajeze clasele în dimineața zilei de luni.

“Unităţile de învăţământ, prin consiliile de administraţie, vor lua decizia modificării programului de curs astfel încât să se desfăşoare ore, chiar dacă reduse ca timp, şi să nu mai fie nevoiţi să recupereze”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mariana Manea, purtător de cuvânt la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

5 Octombrie, zi liberă în Capitală

În ceea ce privește ziua de dinaintea Referendumului, 5 octombrie, aceasta va fi liberă pentru toți elevii din Capitală, pentru că este și Ziua Mondială a Educației. În restul orașelor, situația diferă în funcție de contractul colectiv de muncă semnat de sindicatele locale cu autoritățile. Astfel, în unele școli nu se fac cursuri dar este obligatorie prezența și participarea la evenimente festive, în timp ce în altele se suspendă activitatea total, iar elevii și profesorii stau acasă.

„În conformitate cu prevederile contractului colectiv de munca unic, încheiat între Ministerul Educației Naționale și federațiile sindicale reprezentative din învățământ, unitățile de învățământ vor marca prin activități specifice ziua de 5 octombrie – Ziua Educației și ziua de 5 iunie – Ziua Învățătorului. (…) În Municipiul București, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor școlare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarată nelucrătoare”, precizează contractul încheiat între Ministerul Educației și federațiile sindicale.

Ce zile libere vor mai fi în acest an școlar

În structura anului școlar 2018- 2019, sunt prevăzute șapte zile libere, în afara vacanțelor, pentru elevi și profesori: Ziua Educației, ziua Sfântului Andrei, Ziua Națională a României, Ziua Unirii Principatelor, Ziua Muncii, Ziua Copilului și Ziua Învățătorului.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa