EVALUARE NAȚIONALĂ 2017. Subiectele la Limba română

Subiecte la Română Evaluarea Națională 2017

Examenul de Evaluare Națională 2017 a început astăzi cu proba scrisă la Limba și literatura română. Proba a început la ora 9.00, iar elevii au avut de tratat opera lirică, unul dintre subiectele la Limba română de anul acesta.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2017. Subiectele la Limba română. Elevii de clasa a VIII-a au primit ca text suport la Limba română, poezia „Ploaia” Magda Isanos. Elevilor li s-a cerut să demonstreze că poezia citată face parte din genul liric.

De asemenea, lor li s-a cerut să scrie o compunere liberă despre o întâmplare la o competiţie sportivă.

Subiecte romana

Evaluare Naţională 2017: proba la matematică, pe 21 iunie

Următoarea probă din cadrul Evaluării Naţionale 2007 va fi la Matematică şi  va avea loc miercuri, 21 iunie. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă joi, 22 iunie.

Afişarea primelor rezultate este programată în data de 26 iunie, până la ora 16:00.Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20:00.

Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 iunie în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro, pagină care, la ora publicării acestei știri, nu a fost actualizată.

Anul acesta, examenul vine cu o noutate față de anul precedent: crește ponderea mediei de examen în ecuația admiterii la liceu. Astfel, nota de la Evaluare Națională 2017 va reprezenta 80% din ponderea mediei de admitere la liceu, iar iar notele din gimnaziu vor reprezenta doar 20%, în loc de 25% în anul trecut.

Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, s-au înscris 144.890 de candidaţi (144.740 de candidaţi din seria curentă şi 150 din seria anterioară).

Sursa foto: Adevărul

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație