Cele mai mari cinci greşeli pe care le fac părinții școlarilor

Există câteva greșeli pe care le fac părinții de elevi în mod frecvent. Anii de școală vin întotdeauna cu nenumărate provocări pe care fiecare părinte va trebui să le înfrunte într-un fel sau altul.  De la teama de eșec, presiune și până la abilitatea de a învăța mai ușor o materie sau alta, toate vin la pachet, iar dacă nu te pregătești psihic și emoțional, este posibil să-i faci mai mult rău decât bine.

Iată principalele greșeli pe care le fac părinții unui elev:

ÎnapoiPagina 1 din 5

1. Nu-i face tu temele

Mi-aduc aminte perioada în care începusem să studiez matematica. Mi se părea îngrozitor (unde mai pui că m-a urmărit grozăvia până în facultate?). Și pentru că era un chin pentru mine, tata s-a hotărât să mă ajute cu temele. O perioadă mă ajuta să le rezolv singură, apoi problemele deveneau tot mai grele și nu mai înțelegeam nimic, așa că le făcea el. Au urmat numai note de 6 și 7, umilință și teamă la fiecare oră de matematică.

Ce să faci: acordă-i ajutor limitat. În niciun caz nu-i oferi soluții, ci mai degrabă fă-l să-și dea seama singur care este rezolvarea, altfel se va culca pe-o ureche la un moment dat.

ÎnapoiPagina 1 din 5
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație