A început Ziua Porților Deschise 2018 în școli

Școlile care vor avea clase pregătitoare în anul școlar 2018- 2019 organizează în această perioadă evenimentul ”Ziua Porților Deschise 2018”, în cadrul căruia părinții pot vizita instituția și afla informații despre învățătoarele care vor preda la pregătitoare, numărul de locuri și modalitatea de înscriere.

La vizitele în școală și la întâlnirile cu cadrele didactice pot participa copii, părinți și alte persoane interesate de modul de organizare și de actul educațional asociat clasei pregătitoare. Evenimentul se încheie în data de 10 martie. Găsiți AICI lista școlilor din București, datele la care se organizează Ziua Porților Deschise și intervalul orar în care pot fi vizitate, adresele lor, precum și detalii despre existența unui seminternat în cadrul școlii, precum și a programului Școală după Școală.

Etapele de înscriere la școală pentru clasa pregătitoare

Fiecare Inspectorat Școlar din țară este responsabil de organizarea Zilei Porților deschise, iar AICI găsiți lista cu inspectoratele școlare județene, de unde puteți afla detalii despre Ziua Porților Deschise și despre circumscripțiile școlare din fiecare oraș.

În cadrul evenimentului ”Ziua Porților Deschise 2018”, pot fi vizitate atât școala de circumscripție, cât și cele aflate în afara acesteia. Reamintim faptul că școlile de circumscripție sunt obligate să primească orice copil care aparține de școala respectivă. De altfel, numărul de locuri alocat clasei pregătitoare pentru fiecare școală este stabilit în funcție de numărul copiilor de 5-6 ani din zona respectivă. În cazul în care părinții doresc înscrierea la o altă școală, se aplică o serie de criterii de departajare, fie generale, fie specifice fiecărei instituții în parte. Pentru mai multe detalii privind înscrierea, actele necesare și criteriile de departajare, citiți ACEST articol.

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare începe în data de 5 martie și se încheie în 23 martie, iar cea de-a doua etapă începe în 12 aprilie și se încheie în 18 aprilie 2018.

Găsiți AICI metodologia și calendarul de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2018- 2019.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație