Propuneri de activități pentru Școala altfel 2018- 2019 în București și împrejurimi

Theodora Fintescu, redactor

Pentru a vă ajuta să alegeți experiențe interesante și inedite pentru elevi, Totul Despre Mame vă propune câteva activități pentru Școala altfel 2018-2019 în București și în împrejurimi.

Programul Școala altfel 2018 se desfășoară pe perioada a 5 zile consecutiv, în perioada 1 octombrie 2018- 31 mai 2019, în funcție de planificările pe care le fac școlile, iar activitățile din cadrul programului pot fi propuse de cadrele didactice sau de părinți și elevi.

Conform structurii anului școlar, programul nu se poate suprapune peste perioada tezelor, și nici a olimpiadelor școlare. În timpul Săptămânii Altfel, elevii nu fac lecții, ci participă la activități din următoarele categorii:
• Dezvoltarea personală
• Relaționarea cu prietenii și familia
• Orientarea vocațională
• Voluntariat, acțiuni civice, protecția mediului
• Sport și sănătate
• Înțelegerea unor fenomene sociale, politice, fizice, biologice etc.
• Cunoașterea unor personaje, personalități, istoriei și/sau altor culturi și civilizații
• Exprimare și/sau cunoaștere artistică și a patrimoniului cultural etc.

Activități pentru Școala altfel 2018- 2019

Călărie și plimbare cu căruța la Runcu, la 120 de km de București

Centrul de echitație din comuna Runcu, județ Dambovița, aflat la 120 km de București și 37 de km de Târgoviște, propune școlilor o zi de echitație, îngrijit cai și plimbări în natură. În cadrul programului, copiii vor intra în contact cu cei 13 caluți din rasa Haflinger, vor învăța despre aceștia și se vor împrieteni cu natura și activitățile de la munte. Copiii se vor plimba cu caii și cu căruța, vor învăța să îngrijească animalele și vor participa la un atelier de decorat potcoave. Tariful este de 125 de lei/ copil, cu prânz inclus, fără transport. Pentru însoțitorii de grup (1 la 10 copii), toate serviciile sunt gratuite.

Pentru detalii: [email protected], 0741 600 900.

Joaca de-a arhitectura și de-a detectivii urbani

Ateliere pe care Asociaţia De-a Arhitectura le implementează în Săptămâna Şcoala Altfel se vor desfășura în clasă, sub îndrumarea unui arhitect (pregătit pentru a susţine cursuri marca De-a arhitectura, pentru copii) şi a unui voluntar (voluntarul este opţional, în funcţie de disponibilitatea de timp a studenţilor). Părinţii sunt bineveniţi, ca voluntari, la aceste ateliere.

Găsiți AICI detalii despre program și înscriere.

   

     

Atelier de vopsit jucării, chiar în fabrica de jucării din lemn

Fabrica de jucării Lemniko organizează ateliere creative în cadrul programului Școala altfel, atât în fabrică, cât și în școală.

Lemniko are două oferte:

  • Copiii merg la fabrică și, după vizită, participă la ateliere de vopsit jucării (50lei/copil)
  • cei de la Lemniko merg în școală cu jucării, iar atelierul are loc în clasă (60lei/copil)

Pentru detalii: www.lemniko.ro

Ateliere de reciclare creativă

Ateliere Fără Frontiere, un ONG care se ocupă de inserția socială și profesională a persoanelor aflate în dificultate, organizează atelierele de reciclare creativă în care copiii învață despre reciclare, consum abuziv de resurse și refolosirea creativă a materialelor. În cadrul atelierelor, ei învață să recicleze și recondiționeze echipamente electrice și electronice, să transforme bannere și meshuri în genți, penare și alte accesorii, și să lupte împotriva risipei alimentare. Toate activitățile sunt concepute, diversificate și adaptate în funcție de vârsta participanților și fiecare cursant primește câte un penar realizat din banner publicitar reciclat. Se sugerează o donație de 25 de lei/ copil.

Pentru detalii: [email protected], 0740 026 127.

Îngrijit și hrănit animale la Ferma animalelor din Pantelimon

Și Ferma Animalelor din Otopeni pregătește programe speciale pentru elevii în cadrul programului Școala altfel 2018- 2019. În timpul turului ghidat, copiilor le sunt povestite lucruri simpatice despre fiecare căpriță, ponei, oiță sau porcușor în parte. Copiii vor vedea cum se mulg văcuțele, apoi vor hrăni animalele și se vor distra la locurile de joacă de la fermă. Pentru vizite de grup, este necesară o rezervare prealabilă. Un grup va fi format din minimum 10 persoane, prețul unui bilet este de 10 lei/persoană, iar vizitele se fac doar de luni până vineri, exceptând sărbătorile legale.

Pentru detalii: www.fermaanimalelor.ro

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa