Rezultate Evaluare Națională 2017. Notele înainte de contestații

Evaluarea Națională 2017

Elevii care au dat săptămâna trecută cele două probe ale examenului de Evaluare Națională află astăzi rezultatele.

Afişarea primelor rezultate este programată în data de 26 iunie, până la ora 16:00. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20:00.

Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 iunie în centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro..

Rezultate Evaluare Națională 2017. Examenul este mai important față de anii trecuți

Prezenta la proba de limba romana a fost de 97,33%, iar la matematica 97,17%.

In conformitate cu prevederile metodologice, in urma evaluarii lucrarilor contestate, ‘nota initiala se poate modifica, dupa caz, prin crestere sau descrestere, prin nota acordata la contestatii’. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestatii este finala, intrucat nu se mai aplica regula celor 0,5 puncte diferenta intre nota de la evaluarea initiala si cea de la contestatii, așa cum se întâmpla în anii trecuți.

Anul acesta, examenul mai vine cu o noutate față de anul precedent: crește ponderea mediei de examen în ecuația admiterii la liceu. Astfel, nota de la Evaluare Națională 2017 va reprezenta 80% din ponderea mediei de admitere la liceu, iar iar notele din gimnaziu vor reprezenta doar 20%, în loc de 25% în anul trecut.

Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, s-au înscris 144.890 de candidaţi (144.740 de candidaţi din seria curentă şi 150 din seria anterioară).

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație