Subiectele la Limba română la Bacalaureat 2019: Bacovia și Arghezi

bacalaureat 2019
Prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2019 a fost la Limba și literatura română

Probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2019 au început astăzi, cu examenul la Limba și literatura română, iar primele rezultate se vor afișa luni, 08.07.2019.

UPDATE. Absolvenții de liceu de la profilul real și de la filiera tehnologică au avut de redactat un eseu în care să prezinte particularitățile unui text poetic scris de George Bacovia și să explice perspectiva narativă dintr-un text aparținând lui Mihail Sadoveanu. Unul dintre subiecte a avut mai multe subpuncte și a presupus verificarea cunoștințelor de gramatică și vocabular.

Absolvenții de la profilul uman sau pedagogic au avut de rezolvat un subiect în care li se cerea prezentarea unui text poetic din opera lui Tudor Arghezi sau Ion Barbu. Subiectul al II-lea a avut drept cerință argumentarea perspectivei narative dintr-un text de Mihail Sadoveanu, iar al III-lea subiect a presupus realizarea unui text despre importanța pregătirii înaintea susținerii unui discurs. Primul subiect a pornit de la un text la prima vedere al lui George Panu și a avut 5 cerințe.

Puteți vedea aici subiectele și baremul de corectare pentru fiecare dintre ele:

La examenul de Bacalaureat din acest an participă 136.087 de candidați, iar aproape 20.000 dintre aceștia sunt elevi care nu au luat Bacalaureatul în anii trecuți sau nu au susținut examenul după încheierea liceului. În Capitală, examenul este susținut de 14.000 de elevi. Doi dintre ei au fost dați afară de la proba de Limba și literatura română pentru că nu au respectat regulamentul și au intrat în săli cu telefoanele mobile.

Subiectele pe care le-au primit elevii în cadrul acestui examen au fost realizate după aceste modele de subiecte, iar timpul de rezolvare a fost de 3 ore.

Examenul este supravegheat audio- video

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat sunt monitorizate audio-video, iar elevii nu au voie să intre în săli cu niciun fel de material din care s-ar putea inspira în timpul examenului: cărți, fișe, telefoane, tablete etc. În cazul în care supraveghetorii observă că un elev are materiale de acest tip asupra lui, acesta va fi eliminat din examen indiferent dacă a folosit sau nu materialele respective.

Când se vor afișa rezultatele

Marți, 2 iulie, elevii vor susține proba de Limbă și literatură maternă, iar miercuri, 3 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Proba la alegere va fi susținută joi, 4 iulie, urmând ca luni, 8 iulie, să fie afișate primele rezultate. Acestea vor fi publicate până la ora 12.00 pe siteul Ministerului Educației bacalaureat.edu.ro și în școlile în care s-a susținut examenul. În ziua afișării rezultatelor se pot depune și contestațiile, până la ora 16.00.

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2019 vor fi publicate în data de 13 iulie. Examenul va fi considerat promovat dacă elevul a susținut toate probele, a luat cel puțin 5 la fiecare dintre ele și a obținut cel puțin media 6 la probele scrise.

Dacă te-a interesat acest subiect, citește și:

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()