Subiectele și baremele la simularea pentru Evaluarea Națională 2019, la Limba română, clasele a VII-a și a VIII-a

Subiectele la simularea pentru Evaluarea Națională 2019, proba de Limba și literatura română, care a avut loc luni, 11 martie 2019.

Elevii claselor a VII-a și a VIII-a au susținut astăzi simularea pentru proba de Limba și literatura română din cadrul Evaluării naționale 2019. Examenul a durat 2 ore, iar subiectele au fost concepute după modelul celor de la Evaluarea Națională. 

Elevii de clasa a VII-a au avut de rezolvat un subiect care se referea la basmul popular și încă unul în care li se cerea să redacteze o compunere despre o activitate extrașcolară, la alegere. La clasa a VIII-a, primul subiect a pornit de la o poezie de Șt.O Iosif, iar la al doilea subiect li s-a cerut elevilor să redacteze o compunere liberă despre o vizită la un muzeu.

Subiectul la simulare pentru clasa a VIII-a și Baremul de notare

Subiectul la simulare pentru clasa a VII-a și Baremul de notare

Notele obținute la această simulare pot fi trecute în catalog dacă elevii și părinții doresc acest lucru. Pe baza rezultatelor, profesorii ar trebui să determine nivelul de cunoștințe la care se află elevii și măsurile prin care îi pot ajuta să obțină note mai mari la examenele reale.

Simularea pentru Evaluarea națională, boicotată de elevi

Acesta este primul an în care simularea și examenul sunt susținute și de elevii claselor a VII-a, iar ministrul Educației a explicat că măsura este necesară pentru a-i pregăti pe elevi și a crește astfel media obținută la examenul de la finalul ciclului gimnazial. Introducerea examenului a fost anunțată cu câteva săptămâni înainte, fapt care i-a nemulțumit pe elevi. Consiliul Național al Elevilor i-a îndemnat pe cei care susțin simularea să protesteze, oferind foaia goală la finalul probei, față de schimbările repetate și nefundamentate din sistem.

”Dăm foaia goală pentru a trage un semnal de alarmă înainte să fie prea târziu, înainte să ajungem în punctul critic în care vom susține simulări de examene naționale anual, pentru că decidenții își doresc să pună cât mai multă presiune pe noi. Dăm foaia goală pentru că încă o evaluare în clasa a VII-a este nejustificată, când încă nu ne-a fost clarificat de ce am dat-o pe cea din clasa a VI-a, căci încă o simulare nu ne va face nici mai stăpâni pe competențele noastre, nici mai puțin stresați la gândul că ne așteaptă ani grei, ani în care vom alerga de la un meditator la altul, ani în care, după atâtea examene și evaluări standardizate, nimeni nu ne va întreba spre ce domeniu vrem să ne îndreptăm”, se arată într-un comunicat al Consiliului Național al Elevilor.

ACESTA este calendarul Evaluării naționale 2019, iar AICI și AICI găsiți modele de subiecte care vă ajută să vă pregătiți pentru proba de limba română, respectiv pentru cea de matematică.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()