Tema pentru acasă: 5 obiceiuri sănătoase recomandate de profesori

Tema pentru acasă poate deveni subiect de discuție în familie, mai ales dacă cel mic nu are o atitudine pozitivă față de ea. Iată cinci obiceiuri sănătoase, recomandate de profesori, pentru a efectua cu succes temele. Cel mai potrivit moment pentru a dezvolta obiceiuri sănătoase în privința rezolvării temei este înainte ca aceasta să devină o problemă, scriu cei de la Childdevelopmentinfo.com.

Părinții trebuie să aibă o strategie clară în minte vizavi de tema pentru acasă. Și asta pentru că elevii care nu și-au dezvoltat obiceiuri legate de a face teme, au tendința de a fi lipsiți de motivație, nu știu cum trebuie să învețe și nu văd beneficiile pe termen lung în a munci atât la școală, cât și acasă. „Stați lângă copil atunci când își face temele, nu îl izolați în camera lui, fără a-i face însă temele. Îl puteți pune să vină în bucătărie, spre exemplu”, este recomandarea făcută părinților prezenți la Conferința de Parenting organizată de Totul despre Mame Laura Markham.

Nu e niciodată prea târziu ca să-i dezvolți obiceiuri sănătoase legate de tema pentru acasă. Îți oferim cinci idei pe care le poți aplica chiar de astăzi împreună cu copilul tău.

ÎnapoiPagina 1 din 5

1. Tema pentru acasă: Țineți evidența împreună a zilelor de predare

Uneori e dificil și pentru un adult, darămite pentru un copil să finalizeze fiecare sarcină de lucru la timp și să respecte termenele de predare, dar asta nu trebuie să devină, din excepție, un obicei. Este important ca cel mic să-și facă temele și să primească un feedback de la profesorul lui înainte de a trece la un nou capitol de studiat. Și dacă amintirea termenelor este dificilă pentru el, atunci părintele îl poate ajuta alcătuind un calendar unde vor nota împreună zilele de predare. Puteți să consultați acest calendar zilnic pentru a vedea care teme sunt prioritare.

ÎnapoiPagina 1 din 5
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație