Temele pentru acasă. 5 modalități de a face față provocărilor

Anca Vlad
temele pentru acasă

Temele pentru acasă pot fi o adevărată provocare pentru copiii care sunt atât de energici încât abia stau la școală în fața caietelor, darămite acasă! Ca părinte, te poți simți depășit de situație și să te temi că nu știi cum să-l ajuți și ce să faci ca să-l asiguri că e o misiune foarte importantă. Iată câteva ponturi oferite pe childdevelopmentinfo.com de Pam Myers, licențiată în științele educației.

Planifică temele pentru acasă

Copilul trebui să înțeleagă că e foarte important să-și facă temele pentru acasă și ideal ar fi să faceți împreună un orar. Îi va fi de folos dacă se obișnuiește cu o astfel de rutină și va înțelege că temele pentru acasă reprezintă o misiune importantă, căreia trebuie să-i aloce timp.

Din momentul în care ați decis o anumită perioadă de timp, îți va fi și ție mult mai bine. Poate părea contradictoriu, dar tu și copilul puteți decide împreună ce perioadă de timp are nevoie și ora la care să înceapă. E important să luați împreună această decizie și sigur e mult mai bine decât să-i impui ce și când să facă.

Un alt pont legat de această planificare e să consideri timpul alocat ca fiind academic, nu destinat temelor pentru acasă.

Verifică

Fă-ți un obicei de a-i verifica temele pentru acasă. Nu trebuie să le analizezi în amănunt, ci doar să vezi dacă sunt complete și nu au greșeli grosolane. Deși poate părea paradoxal, faptul că știe că temele i-au fost supervizate de cineva de încredere, îl va face pe copil să fie mult mai stăpân pe sine când le va prezenta la școală.

Cele mai frecvente greșeli ale părinților în relația cu copiii lor. Drumul sigur spre eşec

Cunoaște profesorul

Încearcă să afli care sunt așteptările profesorului în legătură cu temele pentru acasă, în așa fel încât să ajuți copilul să-și atingă țelul propus. Este uimitor cât de diferite sunt modurile de predare și așteptările diferiților profesori.

Timp plăcut

Temele pentru acasă/timpul academic trebuie să se desfășoare într-un mediu liniștit, fără niciun fel de zgomot care să distragă atenția. De exemplu, nu așeza biroul în apropierea telefonului, televizorului, computerului (decât dacă tema trebuie efectuată pe calculator). Un anumit gen de muzică este binevenit, mai ales dacă este din genul relaxant.

Spațiu comod

Alege un spațiu special pentru efectuarea temelor pentru acasă. Probabil că, instinctiv, copilul va căuta un loc comod, într-o zonă în care obișnuiește să-și petreacă timpul. Și în acest caz trebuie să te asiguri că nu sunt elemente care-i distrag atenția. Poți însă să-i pui la îndemână o gustare, un suc, un scaun confortabil și un birou spațios.

E iarnă! Activități în aer liber pentru întreaga familie

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa