Ziua Internaționala a Sindromului Down, marcată prin campania #Dreptul la fericire

TOTUL DESPRE MAME
down-totul-despre-mame

Evenimentul face parte dintr-o campanie mai amplă derulată de CEDCD

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) alături de Plaza România și Fundația DentalMed ii asteapta pe toti cei care cred ca toți copiii au aceleași drepturi joi, 19 martie, la ora 18:00, în Plaza România, la evenimentul #DREPTUL LA FERICIRE, dedicat Zilei Internaționale a sindromului Down.

Evenimentul este punctul central al campaniei cu același nume pe care CEDCD o derulează în perioada 1 și 21 martie cu scopul de a promova drepturile copiilor cu sindrom Down în încercarea de a schimba percepția pe care publicul din România o are față de copiii cu dizabilități.

Ziua Mondială a sindromului Down este marcată pe 21 martie (21.03), pentru a simboliza acest al treilea cromozom de pe perechea 21.

 

La eveniment va avea loc in premieră în România o prezentare de modă pentru copii, oferită de Sipet de Sidef și Duios și ai căror protagoniști vor fi copiii cu sindrom Down. Totodata, tânărul artist Nadir va susține un mini-concert dedicat tuturor celor care cred în dreptul la fericire.

Evenimentul va mai contine un colț al fericirii, cu momente de face painting și alte distracții pentru copii oferite de Pixy Events, dar si sfaturi întru fericire de la Happy Minds.

Dreptul la fericire, un drept al tuturor copiilor

Campania este inspirată de valori universale precum ”Viața, Libertatea și căutarea Fericirii”, dar și de credința că toți copiii, indiferent de condiție, etnie, religie, de existenţa unui cromozom în plus sau de particularitățile lor au dreptul și pot fi fericiți.

Deși copiii cu Sindrom Down zâmbesc mai mult ca oricare dintre noi, viitorul lor în România nu le zâmbește deloc, de multe ori aceștia fiind îngrădiți de izolare și discriminare. Societatea noastră le limitează dreptul la fericire printr-un sistem legislativ defectuos, educație ne-incluzivă și abuzuri.

Sindromul Down este o anomalie genetică ce afectează perechea numarul 21 de cromozomi, pe care intervine o diviziune celulară atipică, în urma căreia rezulta un extra-cromozom, al treilea. Acest surplus de informaţie genetică îi transformă pe unii copii în copii speciali.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa