Leagăn Fisher-Price, retras de pe piață, după moartea a 32 de bebeluși

Leagăn Fisher-Price, retras de pe piață. Compania americană Fisher-Price a decis să retragă cinci milioane de leagăne, modelul Rock’n Play Sleepers, după ce mai multe rapoarte au arătat că produsul ar fi dus la moartea a zeci de bebeluşi. Acest produs este disponibil si în România, prin platforme online gen Amazon. Mulți dintre bebeluși au murit după ce s-au întors pe burtă în leagăn și s-au sufocat. 

„Mesaj urgent către părintii cu sugari mici care folosesc genul acesta de suporturi pentru copii. Dupa ce s-au înregistrat 32 de decese la copii care s-au sufocat în timpul somnului, Academia Americană de Pediatrie a cerut retragerea imediată de pe piață a leagănelor de la Fischer-Price (altfel o firmă foarte mare și populară printre părinti în aria de productie a jucăriilor destinate copiilor mici).

Dacă aveți acasă produsul Rock’n Play este necesar să nu lăsați copilul să doarmă (mai ales NESUPRAVEGHEAT!!) în acesta. Copilul s-ar putea mișca și ar putea să se sufoce!”, este sfatului medicului pediatru Mihai Craiu, postat pe Spitalul Virtual pentru Copii.

Decizia a fost anunţată de Comisia pentru Protecţia Consumatorilor din Statele Unite. Pe site-ul său, agenţia a anunţat că 32 de nou-născuţi au murit în acest tip de leagăn de la lansarea lui, în 2009.

Academia Americană de Pediatrie a solicitat Comisiei pentru Protecția Consumatorilor să dispună retragerea imediată a leagănului de dormit Fisher-Price Rock ‘n Play Sleeper, care a fost legat de moartea a 32 de bebeluși, potrivit Consumer Reports. Academia Americană de Pediatrie sfătuiește părinții să oprească imediat folosirea produsului.

Leagăn Fisher-Price, retras. Un produs mortal

„Acest produs este mortal și ar trebui scos de la vânzare imediat”, a spus Kyle Yasuda, MD, FAAP, președinte al Academiei Americane de Pediatrie. „Când părinții cumpără un produs pentru bebelușul sau copilul lor, se așteaptă să fie sigur. Din nefericire, nu este cazul. Există dovezi convingătoare că acest dispozitiv pune viața bebelușilor în pericol”.

Compania care deţine Fisher-Price a confirmat retragerea leagănului, dar a precizat că acesta este totuşi sigur. Oficialii spun că bebeluşii şi-au pierdut viaţa pentru că nu erau corect legaţi sau în alte circumstanţe.

Persoanele care deţin leagăne Rock’n Play Sleepers au fost avertizate să nu le mai folosească şi să contacteze Fisher-Price pentru a-şi primi banii înapoi.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()