10 povești cu animale sălbatice

Ți-am pregătit 10 povești cu animale sălbatice pentru copii. Cei mici sunt întotdeauna fascinați să vadă animale, acesta fiind, probabil, motivul pentru care multe cărți pentru copii, emisiuni de televiziune și filme au drept protagoniști animale.

Poveștile cu animale sălbatice pot fi folosite pentru a-i învăța pe cei mici diferite aspecte ale vieții. În timp ce unele mesaje sunt simple și sincere, altele sunt intense și nu pot fi predate direct, de aceea scriitorii apelează la personificarea animalelor. S-a demonstrat științific că folosirea animalelor permite scriitorilor să spună o poveste puternică menținând totuși distanța emoțională.

V-am pregătit o listă cu 10 povești cu animale sălbatice, pe care copiii le vor adora. Iar cel mai bun lucru este că aceste povești cu animale sălbatice vin și cu o lecție de morală!

ÎnapoiPagina 1 din 9

1. Vulpea și capra

Într-o zi, mergând singură prin pădure, o vulpe ghinionistă cade într-o fântână. Pentru că nu reușește să iasă singură, speră să treacă cineva prin zonă ca să o ajute. O capră care trece pe acolo, vede vulpea și o întreabă de ce se află în fântână. Vulpea, vicleană, răspunde, „va fi o mare secetă, iar eu stau aici ca să mă asigur că voi avea apă”. Capra, naivă, crede și sare în fântână. Atunci vulpea urcă rapid pe capră și folosindu-se de coarnele acesteia ajunge sus, lăsând capra în puț.
Morala: Să nu ai încredere în sfatul unui om aflat în necaz.

ÎnapoiPagina 1 din 9
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()