Povești cu zâne! 8 variante care îi vor încânta pe cei mici

Dacă nu ar fi poveștile cu zâne, viața ar fi mult mai săracă. Poveștile cu zâne sunt pentru toți copiii, nu doar pentru fetițe, iar asta vă spune o mamă de băieți.

Deși sunt mamă de băieți încă citesc povești cu zâne căci lor le place să le asculte, iar mie îmi place și mai mult să le povestesc.

Zânele sunt acele personaje magice care fac ca totul să fie posibil. O știți pe zâna bună din Cenușăreasa? Cu o baghetă magică face o vrajă și încă o vrajă și e gata de bal prințesa. Nu numai că merge la balul care îi fusese interzis, dar i se schimbă viața pentru totdeauna. Recunosc că aș vrea și eu o zână bună în viața mea deși, la vârsta mea nu ar trebui să mai cred în zâni și zâne.

Dar să nu deviem de la subiect. Am plecat de la povești cu zâne, așa că voi încerca să vă fac cele mai drăguțe recomandări:

Cenușăreasa

Cu toții știm această poveste, o telenovelă Disney în care apare și o zână bună. Fata murdară de cenușă, prin magie ajunge să fie îmbrăcată în cele mai minunate haine și, deși a fost toată viața servitoare în propria casă, știe cum trebuie să se poarte în înalta societate, știe chiar să danseze de parcă ar pluti atunci când prințul o invită la dans. Și se îndrăgostește iremediabil de ea.

Frumoasa din pădurea adormită

Această poveste este cu mai multe zâne, numite ursitoare. Multe bune și una rea. O fată de împărat este blestemată să se înțepe într-un fus și să moară, însă o zână bună îndulcește vraja și spune că nu va muri, va adormi pentru o sută de ani până ce un prinț o va săruta și se va trezi.

Zâna Zorilor de Ioan Slavici

În această poveste apare și Sfânta Vineri, dar și Zâna Zorilor care joacă un rol negativ.

Pe lângă aceste povești nemuritoare, este cazul să amintim și poveștile moderne precum seria de povești cu Clopoțica și celelalte zâne. Vei găsi și cărți cu ele, dar le poți asculta o parte dintre ele și pe Youtube.

Pe scurt, atunci când nu știi ce să-i mai citești copilului tău, poți face o căutare pe Youtube. Eu prefer poveștile Electrecord, poveștile pe care în copilărie eu le ascultam pe vinil. Este același sunet ca de vinil, cu voci personalizate pentru fiecare personaj, cu muzică, cu sunete ambientale pentru a te introduce perfect în atmosfera poveștii.

Iată ce povești cu zâne aș mai recomanda de aici:

Căiasa Zăpezii

Pasărea Măiastră

Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte

Povestea porcului

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()