10 reguli pe care fiecare copil ar trebui să le încalce

TOTUL DESPRE MAME

Da, da, cu toţii ştim că de reguli și disciplină avem toți nevoie. Serios acum, cât de plictisitor ar putea fi un copil perfect? Şi cât de plictisitoare ar deveni mămicile dacă nu ar avea niciun motiv să se ia cu mâinile de cap?

Uneori, este bine să îţi cobori standardele şi să renunţi la reguli pentru a lăsa anarhia să se instaleze. Să înceapă distracția!

Nu face dezastru!

Ne pare rău să vă spunem, dar copiii mici înseamnă mizerie. Fie că este vorba de golirea dulapurilor şi împrăștierea jucăriilor sau de mânjirea oglinzilor şi pereţilor cu ruj, creioane colorate sau acuarele, activitatea unui copil de doi-trei ani poate fi un coşmar pentru o mămică.

Ce vezi tu a fi o canapea bej care se potriveşte de minune cu covorul roz-somon din sufragerie poate fi în ochii micuțului tău zona ideală de a face firimituri, de a vărsa suc sau de a desena vreo operă abstractă.

Îți recomandăm și cartea ”Cum să crești un copil energic”, de Mary Sheedy Kurcinka, din care poți descărca acum, GRATUIT, capitolul ”Crizele de furie”, de aici

Aşteaptă până când copiii pleacă de acasă pentru a face ordine şi a-ţi canaliza energia în acea direcţie – acoperă canapelele cu huse, mută obiectele fragile într-un loc la care copiii nu pot ajunge şi, dacă poţi, limitează spaţiul de joacă la o singură cameră. Nu uita că multe dintre așa-zisele dezastre sunt de fapt evenimente creative şi distractive pentru cei mici.

Nu poţi purta orice!

Un copil ale cărui gusturi pentru haine nu sunt pe aceeaşi lungime de undă cu ale tale te poate pune în dificultate, știm.

Desigur, nu îţi vei lăsa copilul să iasă din casă cu o eşarfă pe post de haină de ploaie, dar, dacă îi acorzi puţină libertate, ar putea să se bucure de suficientă independență încât să fie mai ascultător şi cooperativ în chestiuni mai delicate decât alegerea hainelor.

Nu vorbi cu străinii!

Deşi statistic şansele ca micuţul tău să fie răpit sau urmărit de un străin nu sunt mai mari ca în alte vremuri, părinţii din ziua de azi sunt mult mai speriaţi de pericolele iminente, până în punctul în care au impresia că orice om care trece pe stradă poate fi un pedofil.

Una din bucuriile pe care le aduce un copil este modul în care lumea se deschide părinţilor şi copiilor deopotrivă – o simplă plimbare în parc poate aduce zâmbete şi discuţii cu alţi oameni. În timp ce copilul tău este sub atentă supraveghere, profită la maxim de această perioadă inocentă, în care fiecare străin îi poate fi un prieten pe care încă nu l-a cunoscut.

Nu sări pe mobilă!

De ce nu? O canapea sau o saltea de pat pot părea o trambulină, mai ales în zilele ploioase când parcul este mai mult o mlaştină. Un pic de acrobaţie în dormitor poate ţine loc de exerciţii fizice, iar copilul se poate elibera de energie, suficient încât să nu facă mofturi seara la culcare.

Nu mânca junk-food!

Cu excepţia cazului în care ai fost prea obosită în ultima vreme pentru a citi un ziar sau a deschide televizorul, ştii că există nenumărate discuţii vizavi de tulburările alimentare la copii și că țara noastră este pe locul al treilea în Europa la obezitate infantilă..

În mod ideal, copilul trebuie să mănânce trei mese pe zi și o gustare, bogate în fructe şi legume. În lumea reală, însă, poate părea prea mult pentru mămicile obosite care lucrează opt ore pe zi, aşa că uneori copiii se delectează cu biscuiţi sau brioşe.

Dacă totuşi dieta copilului este sănătoasă şi proaspătă, şi dacă micuțul face suficientă mişcare în fiecare zi, o felie de pizza din când în când nu este tocmai o tragedie.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa