5 metode pentru a-ţi proteja copilul de bătăuşii de la şcoală

TOTUL DESPRE MAME

Numai cine nu a fost elev nu ştie ce înseamnă un conflict cu bătăuşii şcolii şi cât de neplăcut este să fii ţinta batjocurii şi pumnilor. Agresiunea în şcoală este un fenomen frecvent şi este aproape imposibil să-ţi protejezi copilul de astfel de manifestări, dar noi credem că putem contribui la ameliorarea lor.

Iată mai jos cinci metode pentru a-ţi feri copilul de agresiunile care au loc la şcoală:

1. Vorbiţi despre asta. Discută cu copilul despre orice formă de agresiune şi invită şi alte persoane apropiate să vă povestească experienţa personală sau să ofere sfaturi. Dacă cel mic îşi deschide sufletul cu privire la micile violenţe la care este expus printre colegi, laudă-i curajul de a vorbi despre asta şi oferă-i sprijin necondiţionat. Consultă-te cu profesorii săi şi fii la curent cu regulamentul şcolii pentru a te implica mai mult acolo unde situaţia o cere.

2. Elimină momeala. În cazul în care copilul tău a devenit ţinta batjocurii sau este agresat fizic de colegi din cauza banilor pe care îi primeşte pentru pachet sau a unui gadget care le provoacă invidia celorlalţi, elimină total motivul. Încurajează-l pe cel mic să plece cu un sendviş pregătit de acasă şi convinge-l nu îşi mai ia iPod-ul la şcoală. Uneori, o măsură atât de mică poate schimba lucrurile în bine.

3. Unde-s mulţi puterea creşte. Doi sau mai mulţi prieteni care stau în curtea şcolii împreună sunt mai puţin predispuşi să devină ţinta unor agresori decât dacă ar sta fiecare singur. Încurajează-l pe cel mic să plece la şcoală împreună cu prietenii şi să îşi petreacă pauzele cu ei. Cu cât îşi petrece mai mult timp în compania cuiva, cu atât îi va fi mai uşor să evite agresorii.

4. Învaţă-l pe cel mic să meargă mai departe. În cazul în care cel mic a devenit deja ţinta unui agresor, cea mai bună soluţie este să rămână calm, să ignore jignirile şi pur şi simplu să se îndepărteze. Agresorii de orice vârstă se alimentează cu suferinţa celorlalţi. Când aceasta nu este vizibilă cresc şansele ca autorii să renunţe la agresiune.

5. Nu încerca să duci un război de unul singur. Uneori a discuta cu părinţii un bătăuş poate fi constructiv, dar, în general, cel mai bine e să faci acest lucru într-un cadru oficial, la şcoală, în prezenţa unui profesor sau a unui învăţător care să medieze conversaţia.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa