5 sfaturi pentru a ușura mersul la oliță noaptea

mersul la olita

Ziua mai e cum mai e – trainingul de oliță poate fi făcut fără plânsete și nervi, dar cum să procedezi pentru a ușura mersul la oliță noaptea?

Cum să faci mersul la oliță din timpul nopții mai puțin înfricoșător

Chiar în momentul în care credeai că aventurile cu mersul la oliță au intrat pe făgașul normal, îți dai seama că procesul acesta nu este nici pe aproape la final. Poți adăuga antrenamentul care presupune mersul la oliță pe timpul nopții la multitudinea lucrurilor cu care se confruntă cei mici și pe care le consideră mai mult sau mai puțin coșmaruri. Iată câteva sfaturi simple care te pot ajuta să faci procesul acesta mai ușor pentru cei mici!

Învățarea celor mici să facă la oliță este o sarcină dificilă pentru cei mai mulți părinți. Ceea ce este chiar mai dificil este momentul în care crezi că este totul perfect pentru că i-ai învățat să meargă la oliță pe parcursul zilei, iar apoi descoperi că au udat patul în timpul nopții. Adevărata problemă este, chiar și când copiii sunt instruiți să folosească olița, faptul că ei sfârșesc prin a avea nevoie de formare suplimentară pe timp de noapte, deoarece nu sunt obișnuiți să se trezească în timpul nopții și să meargă la baie. Copiii nu știu cum e să se trezească înainte de a merge la baie, așa că folosesc toaleta din pantalonii lor.

1. Asigură-te că sunt pregătiți

Părinții pun accentul destul de mult pe scăparea scutecelor în parentaj. E mai ieftin, mai curat și mai simplu. Cu toate acestea, este mai ușor pentru părinți să-i facă pe copii să folosească olița mai repede decât ar fi pregătiți aceștia. Pentru a-i învăța să folosească olița pe timp de noapte mai ușor, asigură-te că aceștia sunt pregătiți mental să nu mai ude patul în timpul nopții. Vrei ca aceștia să reușească la fel de mult cum îți dorești ca patul lor să rămână uscat.

2. Evită consumul mare al lichidelor înainte de culcare

Atunci când le permiți copiilor să bea prea multe lichide înainte de somn, este planul perfect pentru dezastru. Există mai multe șanse ca ei să aibă nevoie să folosească toaleta în timpul nopții dacă beau ceva înainte de culcare. Încearcă să reduci lichidele cu aproximativ o oră înainte de culcare și ar trebui să fie de ajuns. Vezica lor mică nu poate păstra atât de mult lichid, pentru o perioadă de timp mai mare.

3. Fă-le un program de mers la toaletă

Aranjează un program adecvat pentru copiii care fac la oliță în timpul nopții. Încearcă să-i duci la baie înainte de a merge la culcare, apoi programează-ți o alarmă care să-i trezească în mijlocul nopții pentru a folosi toaleta, de asemenea. În cele din urmă, se vor obișnui cu acest program și se vor trezi singuri, reușind să reduci semnificativ către complet accidentele din patul lor.

4. Începe antrenamentul cu pantaloni speciali

O modalitate bună de a începe antrenamentul de mers la oliță pe timp de noapte este de a le pune pantaloni spciali în timp ce dorm. Asigură-te că aceștia știu că pantalonii nu sunt ca un scutec și că trebuie să folosească baia atunci când îi poartă. Cu toate acestea, în cazul în care accidentele se întâmplă, vei reuși să strângi mai ușor mizeria din timpul nopții.

5. Acoperă salteaua cu o husă din plastic

Un alt plan de rezervă perfect pentru aceste accidente este acoperirea saltelei pe care dorm copiii cu o husă din plastic. În acest fel, dacă cei mici au un accident, va trebui doar să cureți cearșaful, iar mizeria nu va intra în saltea. Acest truc face munca de curățare mult mai ușoară pentru mămici. De asemenea, este recomandat ca orice ai face să ai o atitudine relaxată și calmă și să te abții de la folosirea cuvintelor dure atunci când copilul are un accident în timpul nopții. Acesta va reuși să scape de scutece într-o zi.

Învățarea celor mici să folosească olița este un proces greu, dar efortul este răsplătit la sfârșit, când nu va mai trebui să schimbi toate acele scutece murdare. Singura parte tristă este că cei mici sunt în creștere și vor începe să aibă nevoie din ce în ce mai puțin de tot ajutorul mamei.

Tu ce alte metode ai mai folosit pentru a face mersul la oliță pe timpul nopții mai ușor pentru cei mici?

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde poți găsi și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Guliver

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()