7 fraze cheie pe care le folosesc profesorii Montessori

Principiile Montessori pot fi greu de rezumat în câteva cuvinte – este o filosofie a educației și dezvoltării copilului, cu implicații adânci. Este un alt mod de a vedea lumea. Cred că una dintre cele mai simple căi de a înțelege ce înseamnă Montessori este să asculți limba pe care o folosesc profesorii Montessori.

Profesorii Montessori folosesc un limbaj care respectă copilul și oferă așteptări coerente. Cuvintele sunt alese cu atenție pentru a-i încuraja pe copii să fie independenți și gânditori critici, aflam de pe site-ul www.mother.ly

Iată câteva fraze comune, pe care le poți auzi în orice sală de clasă Montessori și cum să le integrezi în viața de acasă.

ÎnapoiPagina 1 din 7

1. Principiile Montessori. „Te-am văzut muncind din greu”

Accentul pe procesul unui produs este un principiu cheie al Montessori. Evităm să le spunem copiilor „ai făcut o treabă bună cu tema” sau „tema ta este frumoasă”. În schimb le putem spune cum au reușit să se concentreze pentru o perioadă atât de lungă de timp sau cum au scris atât de îngrijit, încât tema lor poate fi citită ușor de oricine.

Lăudând efortul copilului, mai degrabă decât rezultatele acestuia, ajutăm de fapt la cultivarea unei mentalități, în care el crede că se poate îmbunătăți prin propriile sale eforturi.

În loc să-i spui copilului tău: „Ești un băiat bun”, spune-i: „Am observat că ieri ai fost bun cu fratele tău, atunci când ai decis să împarți camionul cu el.” Acest lucru îi arată că vezi când se comportă bine, fără să ridici judecăți asupra lui. În loc să-i spui: „Ești un artist atât de bun”, încearcă „am observat că ai continuat să lucrezi la desenul tău până când ai obținut ceea ce îți doreai”.

ÎnapoiPagina 1 din 7
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()