8 obiceiuri periculoase încurajate de părinți, care pot afecta sănătatea copiilor

Există obiceiuri periculoase aparent inofesive pe care copiii ajung să le practice la îndemnul părinților sau imitându-și părinții.

Copiii învață ce să simtă despre corpurile sau abilitățile lor din ceea ce părintele spune și face. Cea mai buna modalitate pentru a-i învăța obiceiuri sănătoase nu este prin recompense sau pedepse. Acționează pozitiv ca părinte iar în acest fel vei modela comportamentul sănătos al copilului. Când îi oferi un exemplu bun, o să îl ajuți să învețe modalități bune pentru a se simți fericit. Simți că este cazul să faci si tu schimbări în această privință? Este în regulă. O puteți face împreună.

ÎnapoiPagina 1 din 8

1. Critica continuă legată de propria persoană

Comentariile negative despre modul în care arăți ca părinte transmite un mesaj greșit că respectul de sine ar trebui bazat pe modul în care îți vin blugii, cum arăți sau cât cântărești. În felul acesta veți învăța copiii să se evalueze în funcție de ceea ce văd în oglindă, ceea ce îi va face să aibă probleme cu respectul de sine. Așa că renunță la remarcile critice. În schimb, vorbește cât de bine te simți când faci mișcare, mănânci sănătos și dormi. Acestea sunt lecțiile pe care vrei să le țină mintă copiii.

ÎnapoiPagina 1 din 8
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()