Anxietatea de separare la copil: 7 soluții care cu siguranță funcționează!

Nici nu ai ieșit bine din cameră și copilul începe să plângă tot mai tare după tine? Anxietatea de separare la copil este o situație des întâlnită, dar și una care are rezolvare. Noi îți spunem ce soluții poți pune în practică!

Începe să plângă de fiecare dată când pleci la serviciu, iar la baie nu poți să stai mai mult de două minute fără ca micuțul să facă o criză? Toate aceste semne nu arată că este prea alintat, ci indică anxietatea de separare la copil, o etapă normală când vine vorba de dezvoltarea lui, potrivit www. familyshare.com. Vestea bună este că poți apela la trucuri care să ușureze momentele de separare dintre tine și copil.

ÎnapoiPagina 1 din 7

1. Anxietatea de separare la copil: nu te furișa

Ești tentată să faci asta, mai ales că te gândești că-l scutești pe copil de griji, respectiv eviți criza de plâns a acestuia. Specialiștii însă recomandă să eviți această strategie deoarece poate face ca micuțul să fie mai stresat și mai greu de calmat în momentul când realizează că nu ești în zonă. „Bine este să-ți dai seama de sentimentele copilului și de reacțiile lui atunci când nu-și mai vede mama. Este normal să fie speriat, de aceea afecțiunea îl poate ajuta să se simtă în siguranță, dar și că este înțeles”, explică psihoterapeutul Katie Hurley.

ÎnapoiPagina 1 din 7
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()