Auto-control și conflict. Aplicații cu ajutorul cărora poți ajuta copilul să înțeleagă aceste noțiuni

Anca Vlad
Auto-control și conflict

Trebuie să recunoaștem: copiii au opinii diferite și sunt predispuși să se contrazică tot timpul cu alții. În zilele noastre, discuțiile începute în sala de clasă continuă în mediul online. Cum și în ce fel se vor încheia aceste conflicte depinde de cât de bine își recunoaște și stăpânește un elev emoțiile. Așadar e important să înțeleagă exact ce înseamnă auto-control și conflict, spune Danny Wagner pe kqed.org.

Sunt numeroase modalități prin care-l poți ajuta să-și consolideze auto-controlul în fața frustrărilor, indiferent dacă elevul tinde să mediteze la subiect sau caută argumente care să-i susțină opinia. Din moment ce trăim într-o societate democratică în care fiecare are dreptul la un punct de vedere , e foarte important să știi cum să-ți ajuți copilul să învețe să-și controleze responsabil sentimentele.

Iată câteva aplicații cu ajutorul cărora un copil poate înțelege mult mai ușor noțiunile de auto-control și conflict.

Mars Gen One: Argubot Academy

O modalitate de a promova polemicile sănătoase este să le arăți elevilor că argumentele cele mai bune sunt cele gândite. Acest joc le permite elevilor să găsească afirmațiile și dovezile care-i ajută să fie mai convingători. Odată deprinsă arta argumentării, elevii pot dezbate online anumite subiecte cu colegii de clasă. Exersând tehnicile jocului, ei vor fi pregătiți pentru următoarele conflicte reale.

Listenwise

Acesta este un site care abundă în fișiere media care acoperă evenimentele în desfășurare. Listenwise e o platformă potrivită pentru elevii care vor să „învețe” cum să aplice auto-controlul atunci când se confruntă cu idei controversate sau opinii diferite de ale lor care apar frecvent când vine vorba despre rasă, politică sau religie. Pe măsură ce ascultă desfășurarea poveștii, elevul poate descrie și clasifica emoțiile pe care le trăiește. Apoi poate analiza modul în care s-au schimbat în timp reacțiile lui, reflecta la felul în care l-a făcut să se simtă diferite opinii și realiza o strategie care-l va ajuta să fie mai atent în viitor.

Twitter

Inițial, Twitter a fost o platformă folosită de adolescenți sau adulți ca să-și manifeste nemulțumirile. Pe de altă parte, aplicația poate fi o unealtă folositoare, datorită posibilității de a conversa și de a face schimb de idei. Copiii trebuie însă să înțeleagă riscul împărtășirii informațiilor în mediul virtual și trebuie învățați să recunoască și să admită consecințele postărilor făcute impulsiv. Elevii pot posta un subiect discutat în clasă, dar înainte de a-l lansa în lumea virtuală trebuie să se gândească la consecințe.

Smiling Mind

Smiling Mind este o aplicație care ajută elevii să exerseze meditația cu ajutorul exercițiilor de respirație și vizualizare. Practicarea unora dintre aceste modalități de auto-calmare s-a dovedit benefică și a ajutat copiii să se concentreze mai bine atât la școală, cât și acasă. Smiling Mind poate ajuta copiii pe termen lung să facă față mai ușor stresului și să-și păstreze calmul. Cu un pic de noroc, la următoarea dezbatere sau ceartă, își va aduce aminte că tot ce trebuie să facă e să respire.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa