Ce ar trebui să știe un adolescent despre sexul opus?

sexul opus

Sexul opus face parte din viața fiecăruia dintre noi și pentru a gestiona relațiile într-un mod cât mai sănătos este bine să ne învățăm copiii adolescenți din timp cum se se comporte.

Îmi amintesc că la grădiniță îmi plăcea un băiat din grupa mare și credeam că acela este alesul și cu el mă voi căsători. După ce am mai crescut, în școala generală, am suferit enorm că un coleg de clasă nu mă băga în seamă deși eu credeam că sunt îndrăgostită de el și că dragostea asta va dura toată viața. Deunăzi, băiatul meu cel mare, într-un moment de sinceritate, a oftat prelung și mi-a spus că îi este foarte dor de o fetiță de la el de la grădiniță și că îi pare tare rău că este vacanță și că nu o va mai putea vedea până la toamnă. Asta după ce mi-a înșirat în nenumărate rânduri fetele cu care el ar vrea să se căsătorească. În adolescență, astfel de manifestări pot fi mai dureroase dacă cei mici, care nu mai sunt chiar atât de mici, nu știu cum să se comporte cu persoanele de sex opus.

Ce trebuie să știe o fată despre sexul opus?

În primul rând, băieții sunt stimulați de ceea ce văd și ceea ce ating.

În al doilea rând, consideră psihologii de la familuyshare.com, fetele ar trebui pregătite să stabilească anumite limite fizice atunci când intră într-o relație cu băieți. Puțini băieți au fost pregătiți și instruiți de către părinți să stabilească anumite limite; în mod natural ei sunt agresorii. Elisabeth Elliot, o mare autoare de cărți din SUA, lansează următoarea provocare pentru tinerele adolescente într-una dintre cărțile sale: „Atunci când femeia deține cheia unei situații, o poate controla indiferent de pasiunea implicată. El va fi gentelman atât cât i se cere, iar când se pun anumite bariere, le va respecta, indiferent de cât de stricte sunt standardele sale”.

În al treilea rând, o fată ar trebui să-i permită băiatului să-și asume inițiativa unei relații. Acest lucru contravine culturii actuale, însă este o lecție cheie pe care fata ar trebui să o învețe dacă își dorește succesul într-o relație viitoare. Fiica ta ar trebui să susțină, dacă bineînțeles își dorește, inițiativa unui băiat, precum și conducerea morală a relației.

Ce ar trebui să știe un băiat despre sexul opus?

În primul rând, fii noștri ar trebui să fie învățați să fie conducători morali și să traseze unele limite pentru anumite comportamente înainte de vreme. Încă de la prima întâlnire, fata trebuie să știe ce va face sau nu (din punct de vedere fizic) partenerul său în această relație.

Ar mai trebui avertizat și pregătit să gestioneze relațiile cu acele fete care ar putea fi atrase sexual de el, dar și emoțional.

Regulile comportamentului sexual între un bărbat și o femeie s-au schimbat foarte mult în cultura actuală, de la modelul biblic încoace. Fiul tău trebuie să fie în gardă și să-și protejeze inima atunci când intră într-o relație cu o fată. Și mai trebuie să înțeleagă că nu este adecvată discuția intimităților sexuale cu fata cu care iese.

În al doilea rând, trebuie să știe că fetele sunt stimulate sexual în mod diferit față de băieți. Simțul vizual și cel tactil îi stimulează pe băieți. Relațiile, cuvintele și drăgălășenia le stimulează pe fete.

În al treilea rând, în ziua de azi, unele fete au mare nevoie de afecțiunea ce pare că le-a lipsit din partea taților lor. Un băiat trebuie să înțeleagă că dacă o fată este mult prea apropiată și mult prea afectuoasă cu el, în mod inconștient, ea ar putea încerca să umple un gol din inima sa.

În al patrulea rând, un tânăr adolescent ar trebui să trateze o persoană de sex opus cu demnitate. Aceasta începe cu curtoazii obișnuite precum deschiderea ușii sau plata consumației.

Este drept că generațiile actuale nu prea mai respectă regulile de curtoazie, însă, nu strică să ne învățăm copiii se să comporte cu persoanele de sex opus așa cum ne-am dori noi. Probabil nu vor accepta și nu vor urma toate regulile, însă ladies și gentelmen tot vor mai exista și nu doar în filme.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație