Cea mai rapidă metodă de a învăța copilul la oliță

Cele mai utile trucuri pentru a învăța copilul la oliță? Noi îți spunem care sunt acestea. Nu doar că sunt ușor de pus în practică, ci rezultatele apar în cel mult o săptămână.

Cea mai rapidă metodă de a învăța copilul la oliță: o poți face în cel mult o săptămână

Antrenamentul la oliță nu trebuie să fie o etapă dificilă sau stresantă. O să reușești să-l înveți în cel mult o săptămână să facă la oliță dacă pui în practică următorii pași, potrivit www.parenting.com.

Antrenament în mai multe etape

Cel mai bine este să începi această etapă prin mici sesiuni în care să încerci să-l obișnuiești să stea pe oliță, sugerează autorii cărții ,,Potty Training Boys the Easy Way: Helping Your Son Learn Quickly – Even if He’s a Late Starter”. Bine este să-l pui pe oliță pentru o oră sau chiar două (în mai multe etape) dimineața, apoi în jurul prânzului. Lasă-l să mănânce și să se joace ca de obicei, dar la fiecare 15 minute încearcă să-l așezi pe oliță. Și la finalul acestui sfert de oră pune-i scutecul ca să se joace în continuare. Apoi în cea de-a treia zi încearcă să faci astfel de sesiuni pe tot parcursul zilei.

Cea mai rapidă metodă de a învăța copilul la oliță: încearcă să-l lași fără haine

Lasă-l pe copil să umble dezbrăcat sau doar într-un tricou prin casă când te decizi să-l înveți să facă la oliță. Fără scutec și fără chilot copilul o să se simtă ciudat când își va face nevoile. Iar atunci când face la oliță asigură-te că vede și el, mai ales că este foarte important impactul vizual.

Cea mai rapidă metodă de a învăța copilul la oliță: te iubesc, ești perfect – acum fă la oliță

Metodă: laudă-l pe copil de fiecare dată când face la oliță. La fel să facă și tatăl sau bunicii dacă sunt prezenți.

Pro: laudele ajută la consolidarea stimei de sine a copilului, iar ele funcționează mai bine decât orice jucărie.

Contra: nu-i atrage atenția dacă pe parcursul acestor zile se mai întâmplă și accidente (face în chiloțel sau pe jos). Spunei-i că accidentele sunt absolut normale.

Fă schimbări și la creșă sau grădiniță

Asigură-te că o anunți și pe educatoare despre încercarea ta de a învăța copilul la oliță. Și asta deoarece ea trebuie să se ocupe de mai mulți copii simultan și poate să uite de antrenamentul la oliță al micuțului. Îți poți petrece primele zile alături de copil la creșă/grădiniță și să mergi cu el la baie ori de câte ori trebuie să-l pui pe oliță.

Cea mai rapidă metodă de a învăța copilul la oliță: nu uita de olițele portabile sau de reductoare

De ajutor în tot acest proces sunt și olițele portabile și reductoarele pentru capacul de la vasul de toaletă. Poți să le folosești atunci când ieșiți în oraș, când mergeți în vizită la prieteni/rude sau când plecați în călătorii. Și nu uita să ai mereu cu tine câteva perechi de chiloței în plus pentru copil. În caz de orice fel de accidente.

Cât mai puține lichide înainte de culcare

Încearcă să nu-i oferi prea multe lichide copilului cu o oră înainte de culcare. De ajutor este și să-i prepari o cină mai nutritivă. Astfel nu va mai cere de mâncare sau să bea ceva imediat cum îl pui în pat pentru culcare. Important este să știi că obișnuința de a face la oliță pe timpul nopții o să se apară mai târziu decât cea de pe parcursul zilei. De aceea este bine să-l lași pe copil să se obișnuiască treptat cu toate aceste lucruri noi.

Cea mai rapidă metodă de a învăța copilul la oliță: citește-i cărți cu aceeași tematică

Știai că de ajutor în demersul de a învăța copilul la oliță sunt și cărțile care au povestiri cu aceeași tematică? Din imagini el poate să vadă cum fac și alți copii la oliță, că este un lucru ușor și normal, iar acest lucru îl poate ajuta să se acomodeze mai ușor cu noile schimbări care apar în viața lui.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație