Cele mai mari frici ale copiilor. De ce se tem şi cum îi poţi ajuta

Cele mai mari frici ale copiilor. Frica de zgomotele puternice, de persoanele străine, de monştri sau de anumite obiecte sunt o parte naturală a copilăriei. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt fricile copiilor şi ce poţi să faci pentru a-i ajuta să le depăşească.
Deşi este un lucru specific copiilor, temerile sunt un motiv de îngrijorare când ei devin tot mai stresaţi de lucrul/obiectul respectiv. Parte a dezvoltării normale, frica este semnul care arată că micuţul devine conştient de lumea din jurul lui şi că încearcă să o înţeleagă, potrivit www.parents.com. Vestea bună este că tu ca părinte îl poţi ajuta să scape treptat de astfel de temeri.
ÎnapoiPagina 1 din 7

1. Fricile copiilor: primele frici ale bebeluşului

Zgomotele puternice şi căzăturile sunt principalii factori de care se tem bebeluşii. „Creierul bebeluşului şi nervii se dezvoltă destul de rapid în primii doi ani de viaţă. În schimb, ei se nasc cu sistemul nevos destul de imatur, iar acest lucru înseamnă că nu pot interpreta sau manipula anumite intrări senzoriale, precum zgomotele puternice sau senzaţia de cădere. Plimbatul copilului de la o rudă la alta nu o să-l deranjeze la fel de mult ca atunci când îl pui jos repede şi faci un zgomot puternic”, explică Ari Brown, medic şi autor al volumului „Baby 411”. Pe măsură ce sistemul nervos se dezvoltă şi copilul devine tot mai conştient de lucrurile din jurul lui şi apar alte temeri. Mai exact, în jurul vârstei de 8-10 luni micuţul poate să se teamă de obiectele din jur. „Acum copilul ştie că lucrul/persoana este în jurul lui şi îl deranjează când el dispare. De aici şi plânsul sau starea de agitaţie care apare când mama sau tatăl pleacă din încăpere”, adaugă medicul Brown.

ÎnapoiPagina 1 din 7
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație