Copilul nu împarte jucăriile? Iată 5 soluții de ajutor!

I-ai tot explicat, dar copilul nu împarte jucăriile cu ceilalți companioni de la locul de joacă? Deși pare o situație fără ieșire, bine este să știi că sunt trucuri care te pot ajuta să remediezi problema.

Împărțitul jucăriilor este unul dintre subiectele pe care părinții deseori îl abordează de-a lungul primilor ani de viață ai copilului. În timp ce unii micuți nu sunt atașați de jucăriile lor și le dau și altora fără probleme, alți copii nici nu vor să audă, iar situația tinde să se transforme ușor într-o adevărată criză de plâns. Bine este să nu uiți că în mod natural copiii au tendința să fie posesivi cu lucrurile lor, iar abilitatea de a da și celor din jur ce au se dezvoltă în timp, potrivit www.creativechild.com. Cu toate acestea, există soluții la care poți apela pentru a-l învăța treptat pe copil să fie mai generos.

ÎnapoiPagina 1 din 5

1. Copilul nu împarte jucăriile: răbdare, răbdare, răbdare

Dorința de a da și celor din jur este cu adevărat o etapă de dezvoltare când vine vorba de copil. Deși îl încurajezi pe copil de fiecare dată să fie generos și corect, cei de vârsta preșcolară și școlară au tendința de a ține totul doar pentru ei. Asta nu înseamnă neapărat că are o problemă de comportament, ci este doar un aspect ce ține de dezvoltarea creierului. Nu degeaba copilul care ia o jucărie din mâna altuia țipă tare că este a lui.

ÎnapoiPagina 1 din 5
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație