Cum îi spunem copilului adevărul despre Moș Crăciun? Iată o super idee care n-o să se lase cu dezamăgiri!

Alexandra Irimiea
adevărul despre Moș Crăciun

Adevărul despre Moș Crăciun este că, atâta timp cât crezi în el, există. Moșul e un simbol atât de frumos și a ajuns să fie atât de iubit de copii, încât e greu să te gândești la o modalitate prin care poți să-i spui micuțului tău faptul că bătrânul moș nu stă în Laponia ci în sufletele noastre.

Cred că orice părinte are teama asta: cum îi spun adevărul despre Moș Crăciun? Dacă mă ia pe nepregătite, ce răspuns îi dau? Dacă o să fie trist atunci când nu va mai crede în Moșul? Plus o mie de alte întrebări la fel de neliniștitoare!

Pentru că Moș Crăciun este peste tot: la televizor, în oraș, la serbare, e normal ca unii copii să-și pună întrebarea dacă el este real. În plus, sunt destui părinți care nu vor să-și mintă copilul, așa că le spun adevărul încă de mici.

Ca să-i mai liniștească pe părinții care caută o soluție la această problemă, editorii site-ului internațional Popsugar.com au publicat recent o super idee, născocită de o mămică și care a făcut furori pe Facebook. Ea s-a gândit că cel mai bine este să-l ajute pe copilul ei să facă tranziția de la a crede în Moș Crăciun la a deveni Moș Crăciun.

Cum e acest lucru posibil? Printr-o lungă și frumoasă conversație părinte-copil. Astfel, copilul nu mai crede că Moș Crăciun este o minciună a adulților pe care tocmai a descoperit-o, ci un simbol profund, despre generozitate și fapte bune.

Când e momentul ideal să aplici metoda? Atunci când copilul are 6-7 ani, poate chiar mai târziu, și începe să se întrebe dacă Moșul e real sau nu.

Moș Crăciun: există sau nu?

Dar să nu crezi că este o misiune ușoară. Ideea este să folosești cuvinte multe, să-i explici pe larg ce înseamnă spiritul Crăciunului, să-i răspunzi delicat copilului la toate întrebările pe care le are. Poți chiar să creezi un cadru special, să ieșiți la o pizza sau la o prăjitură pentru că ceea ce-i spui este cu totul special.

Începi prin a discuta împreună cu el despre ce înseamnă să faci fapte bune, enumerați câteva situații în care a fost bun cu un coleg sau cu un străin, întreabă-l cum s-a simțit. Iar apoi, îi poți  da vestea cea bună: că, în sfârșit, e pregătit să devină el însuși Moș Crăciun.

Probabil că a văzut faptul că diverși oameni se costumează ca să arate ca Moșul și de acum, la fel poate face și el. Dar spune-i că hainele roșii sunt doar primul pas, esențial este ceea ce face Moș Crăciun, nu cum se îmbracă. Aici este bine să zăbovești puțin asupra subiectului, să-i explici ce înseamnă spiritul Crăciunului și de ce Moșul face asta în fiecare an.

La final, poți chiar să-i dai o misiune, să afle ce își dorește un vecin sau poate un prieten și să fie Moș Crăciun pentru el. Și încă ceva! Spune-i să-și țină identitatea secretă! Până la urmă, să fii Moșul nu e despre a te lăuda cu faptele tale bune, ci este despre a dărui bucurie, în mod neegoist, fără interese.

Nu-i așa că această idee este chiar grozavă? În felul acesta copilul nu va fi dezamăgit și trist că Moș Crăciun nu există. În plus, va păstra în suflet și va da mai departe bucuria și spiritul Crăciunului.

Moș Crăciun fericit tuturor!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa