Ești pregătită pentru al treilea copil?

trei frati

Te-ai gândit vreodată dacă ești pregătită pentru a face al treilea copil? Poate că acesta nu era în planul tău de viață, dar ai aflat de curând că ești însărcinată. Iar grijile te fac să crezi că va fi ultimul copil pe care îl faci, scrie scarymommy.com.

Există nenumărate motive pe care le poți invoca în momentul în care nu simți că ești pregătită pentru al treilea copil. Iar pe câteva dintre acestea le-am enumerat mai jos. Te regăsești și tu printre ele?

1. Nu crezi că mai poți iubi pe cineva atât de mult cum îi iubești pe primii doi copii.

Este știut faptul că îi iubești pe primii doi copii mai mult decât poți exprima în cuvinte. Există multe zile în care simți că nu poți găsi echilibrul perfect – dacă poți lăsa toată această dragoste la vedere sau nu. Este genul de iubire care iese prin toți porii. Cum este posibil să o răsfrângi și asupra unui alt copil?

2. Nu ești sigură că te poți descurca cu lipsa de energie și sănătate mintală.

Creșterea a doi copii nu este exact o sarcină ușoară. Nici măcar creșterea unui singur copil nu este ușoară. Ai nevoie de energie. Te drenează de energie, dorințe și sănătate mentală. Dar, în același timp, îți hrănesc sufletul cu energia lor, cum nu poate să o mai facă altceva pe lumea aceasta. Dar parenting-ul nu este pentru cei slabi de inimă. Ca mamă, există și zile când nu ai chef să gătești, să speli vasele sau să te joci cu păpușile. În unele dimineți, îți dorești doar să mai stai o oră în pat. Dar nu mai ții cont de nevoile tale, pentru că cei mici nu pot supraviețui fără tine. Al treilea copil poate că nu este în planul tău perfect, dar vine ca o binecuvântare. Care te sperie uneori, pentru că nu știi de unde să găsești energia pentru a le oferi toată iubirea și atenția de care au nevoie.

3. Nu ești sigură că te poți descurca cu timpul atât de scurt.

Să ne imaginăm pentru un moment că reușești să găsești energia pentru a le oferi copiilor tăi iubirea și atenția pe care o merită. Acest lucru nu rezolvă dilema imposibilă a timpului. Nu există atâtea ore într-o zi de câte ai nevoie. Deja există cursurile de dans, programările la dentist, pregătitul meselor, spălatul și băile. Ca să nu mai spunem că mai ai și tu nevoie de puțin timp pentru tine, să faci sport, să dormi, să mănânci. Cum ai putea avea timp pentru toate?

4. Nu ești sigură că îți place lumea în care cresc cei mici.

S-ar putea ca acum să te sperie și să te uiți la știri, iar social media este un teren minat. Pare că de fiecare dată când dai scroll, găsești ceva care îți frânge inima. Și nu mai poți suporta. Încerci să nu vezi toate aceste tragedii, care implică atât de mulți copii, într-un fel sau altul. Și atunci te întrebi: cum poți să mai aduci un copil în lumea aceasta?

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()