Învață-ți copiii să împartă cu alții

copii care impart

Mămicile își învață de obicei copiii să împartă cu alții, dar nu îi obligă să își depășească limitele de confort.

Ți se pare că uneori le este greu piticilor tăi să împartă ce au cu alți copii? Probabil că le este, dar vrei să îi înveți să fie niște oameni buni, care să nu fie impasibili la greutățile sau dorințele altora. Cu o anumită limită, bineînțeles. Iată care sunt motivele pentru care să-ți înveți copiii să împartă cu alții!

1. Îi face pe oameni fericiți.

Dacă nu îi înveți pe cei mici să împărtășească ceea ce au, iar o altă mămică, de la locul de joacă, i-a învățat acest lucru pe copiii ei, probabil că piticii ei nu vor vrea să se joace cu ai tăi. Iar copiii tăi s-ar putea să încerce să le ia jucăriile, pentru că li se pare că sunt îndreptățiți să aibă totul. Când se întâmplă acest lucru, nu vei putea vorbi cu adevărat despre lucrurile importante cu ei, din cauza țipetelor și crizelor. Nimeni nu câștigă.

2. Nu vrei să crești niște copii egoiști.

Dacă nu vrei să împarți ceva, cei mai mulți oameni cred că ești o persoană rea. Dacă ești egoist când vine vorba de mult iubitele bunuri materiale, nu vei fi văzut cu cei mai buni ochi în societate. Ca mămică, îți dorești ca piticul tău să fie îndrăgit și să încerce să facă ceea ce este corect.

3. Copiii tăi au frați și verișori.

Este bine să-l înveți pe primul născut să împărtășească lucrurile cu alții, pentru a-l pregăti pentru un frățior sau o surioară. Ca să nu mai spunem și că s-ar putea să aibă verișori, și-ți place să mergi în vizită la fratele sau sora ta, fără să existe certuri între copii.

4. Vrei ca ei să prospere în viață.

Vrei ca cei mici să reușească în viață, la fel cum își doresc toți părinții pentru copiii lor. Prin împingerea limitelor, prin acordarea timpului și talentului lor, aceștia vor prospera. Ceea ce dai de la tine vine înapoi înzecit.

6. Îi învață ce înseamnă răbdarea.

Este greu să să te uiți la altcineva care se joacă cu jucăria ta preferată, dar asta te învață o lecție. Te învață că te poți simți bine când ai răbdare. Te face mai puternic, mai rezistent.

7. Este alegerea corectă.

Nu trebuie să îl obligi pe cel mic să ofere ceva în momentul în care o altă persoană vrea ce are în mână, dar te aștepți să le dea jucăria lui altor copii, atunci când aceștia își manifestă interesul.

8. Va avea o viață mai ușoară.

S-ar putea să aibă probleme dacă ajunge la școală și își dă seama că trebuie să împartă jucării, creioane și toaleta cu alți copii, dacă nu a fost învățat ce să facă. Cu siguranță că învață repede, dar ar fi mult mai greu. Obiceiurile vechi sunt greu de schimbat de obicei.

9. Îi învață ce înseamnă auto-controlul.

Pot învăța să ia mai puțin din ceva, pentru ca alți copii sau persoane să primească, de asemenea.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()