Odă pârțului, de la o mamă de băieți

Manneken Piss / Totul despre mame
Manneken Piss, statuia preferată de mamelor de băieți

4. O mamă de băieți știe cel mai greu lucru din lume este să nimerești vasul toaletei când faci pipi.

Unul din scopurile vieții unei mame de băieți, în primii 7 (17?) ani de viață, este să convingă deținătorii de puțulici din casă să țintească bine vasul WC-ului atunci când fac pipi.

Să nu se uite pe pereți, să nu discute cu frații mai mici, să nu încerce să termine un lego,  ci să aibă un singur scop atunci câd se află singuri, față în față cu toaleta. Privirea pe obiectul de activitate și concentrare maximă pe obiectiv: Niciun strop de pipi în afara incintei aprobate!

Vezi să nu…

Ai crezut că ai scăpat de mirosul și apropierea de pipi și caca odată cu renunțarea la scutece? Greșit, abia acum începe filmul de groază! Pregătește-te pentru ani de zile în care o zi bună va fi aceea în care nu ai spălat pipi de pe gresia, faianța, dulapul, ușa băii. Aparent, vasul acela mare al WC-ului este prea mic pentru a fi nimerit iar tu vei petrece minute bune în fiecare zi (adunate, ar putea fi câteva zile, săptămâni din viață) învățându-l arta pe care nu credeai că o stăpânești: pipi din picioare.

Treaba cu ridicatul și coborâtul capacului de toaletă este o chestiune de finețe pe care mă gândesc că o voi aborda undeva în pre-adolescență, în cel mai bun caz. Deocamdată, școlari și preșcolari, dacă vreți să îi faceți un cadou mamei voastre: Nimeriți vasul toaletei când faceți pipi, cât poate fi de greu?

5. Mamele de băieți au simțul olfactiv atrofiat.

Altfel cum ai putea să îi îmbrățișezi din tot sufletul când vin acasă după o zi de alergat prin soare, tăvălit prin iarbă și noroi, cu mirosul acela nedefinit de câine ud / fotbalist transpirat / pământ amestecat cu îngrășăminte (ca să nu mai scriu din nou “caca” în acest articol și așa plin de miasme)?

Mamele de băieți știu că oricâte băi pe zi ar efectua, genunchii aceia negri nu vor dispărea probabil nici la iarnă. Există un soi de murdărie temeinică, de neînlăturat, ale cărei secrete băieții par să le cunoască de când încep să umble.

6. Mamele de băieți au standarde de siguranță îndoielnice.

Mamele de băieți privesc cu un zâmbet șăgalnic eforturile mai tinerelor mame de toddleri care tocmai au investit o avere în dispozitive de childproofing. Mamele-veterane au învățat valoarea lui “suficient de sigur” după câteva capete sparte care nu au necesitat spitalizare.

Cuțitele mari, ciocanele și fierestrăul electric sunt puse bine într-un dulap unde nu pot ajunge. Dacă locuiesc într-un bloc, geamul de la camera băieților are încuietoarea stricată și nu se deschide. Deloc.

În rest, puține zone o mai fac pe o mamă de băieți să tresară. Soldatul din ea știe că dacă va elimina o parte din zonele periculoase, băieții vor găsi altele. Și dacă te-ai gândi în fiecare minut ce ar putea să pățească băieții tăi, ai fi demult internată la nebuni inofensivi unde doar o cameră capitonată te-ar calma și ți-ar opri impulsul de a pune apărătoare rotunjite de cauciuc pe orice colț de scaun.

Dar băieții tăi au nevoie de o mamă aici și acum, așa că nu vei avea de ales decât să-ți spui în fiecare seară: Au supraviețuit încă o zi! Nu știu prin ce minune, dar au supraviețuit încă o zi!

Dragi mame de băieți, prezente și viitoare, vă pregătiți pentru o aventură care vă va transforma. Pe măsură ce trec anii, veți constanta că pârțurile chiar SUNT cea mai bună glumă din lume. Asta se numește adaptare și este motivul pentru care noi, oamenii, încă nu am dispărut ca specie. Iar mamele de băieți sunt cu siguranță în avangarda luptei pentru supraviețuirea speciei. En garde!

Pe voi în ce fel v-a transformat creșterea băieților?

Citește și cartea lui Mary Sheedy Kurcinka, ”Cum să crești un copil energic” și află cum să crești un copil plin de energie și cum să ții pasul cu el. Aceasta este disponibilă AICI.

1
2
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()