Șapte sfaturi pentru trecerea la parenting pozitiv

Te-au exasperat neînțelegerile cu copilul și luptele constante pentru putere pe care tehnicile tradiționale de creștere a copiilor le aduc și ești gata să dai o șansă parenting-ului pozitiv, însă nu ți-e clar de unde să începi. Dacă ești un începător în parentig-ul pozitiv, aceste sfaturi recomandate de specialiștii citați de www.creativechild.com, ar putea să îți ușureze tranziția.

Trecerea la parenting pozitiv

ÎnapoiPagina 1 din 7

1. Sfatul #1 : Regândește țelurile și rolul parenting-ului

Este de mare ajutor să ieși din prejudecata că trebuie să controlezi comportamentul copilului. Este un efort istovitor și un lucru pe care nu-l vei reuși niciodată, pentru că singura persoană pe care poți în realitate s-o controlezi ești tu. Scopul parenting-ului pozitiv este să crești un copil grijuliu, cu un puternic sentiment de ce e bine și corect și cu inspirația și auto-disciplina de a-și atinge cel mai ridicat potențial.
Asta înseamnă că rolul tău este să fii un model, să-l încurajezi, și să-i fii mentor. Să faci trecerea de la cel care pedepsește la cel care vindecă. Decât să îmi pedepsesc copilul când comportamentul lui e neadecvat, caut ceea ce l-a rănit și a cauzat purtarea lui rea și fac tot ce pot să vindec aceea durere, indiferent că e vorba de niște neînțelegeri, oboseală, foame sau frustrare.

Trecerea la parenting pozitiv

ÎnapoiPagina 1 din 7
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()