Tatuaje și piercinguri pentru copiii noştri? Cum să abordezi situația

tatuaje și piercinguri femeie blondă
Deja am primit de la fetele mele întrebări referitoare la tatuaje și piercinguri, am lipit pe piele abţibilduri şi strasuri pe post de desen permanent.
Miley Cyrus tatuaje și piercinguri
Deja am primit de la fetele mele întrebări referitoare la tatuaje și piercinguri, am lipit pe piele abţibilduri şi strasuri pe post de desen permanent. Foto: Miley Cyrus şi ultimul său tatuaj.

Mai devreme sau mai târziu, vine şi vremea în care copilul vrea sa facă o schimbare de look. Ce părere ai de tatuaje și piercinguri?

Pe când aveam 15 ani, m-a pocnit o dorinţă arzătoare de a-mi face un piercing în nas. Am studiat problema prin tot felul de reviste pentru adolescenţi şi am găsit în oraş un loc în care se putea realiza o astfel de operaţiune. N-am reuşit să îmi prezint cauza foarte convingător în faţa mamei, care n-a fost de acord cu manevra. De aceea, mi-am cumpărat un cercel magnetic de pus în nas. Deşi mama a fost în pragul unui infarct când m-a văzut cu năzdrăvănia gata instalată, panica ei nu s-a putut compara cu panica prin care am trecut eu. La un moment dat, am respirat puternic şi am inhalat magnetul care a ajuns suuuus, în nas. După două zile de certuri domestice, scobit temeinic în nara cu pricina, pentru a recupera magnetul, şi o programare la medicul ORL-ist, minunea s-a produs. În urma unui strănut puternic, magnetul a părăsit incinta călduroasă şi s-a oprit pe covor, eu am renunţat la a-mi face un piercing în nas şi i-am oferit doar urechii stângi bucuria de a găzdui patru cercei punk.

Tatuaje și piercinguri – Ieri e ieri, azi e azi

Deşi atunci n-am înţeles opoziţia mamei, ea însăşi fiind într-o oarecare măsură o reprezentantă a generaţiei Woodstock, astăzi mă pot pune, cumva, în pielea ei. Deja am primit de la fetele mele întrebări referitoare la tatuaje şi piercinguri (găuri în buric), am lipit pe piele abţibilduri şi strasuri pe post de desen permanent, respectiv cercei, sau am realizat mici desene ale unor personaje din filme pe diferite părţi ale corpului lor. Ştiu că decizia fetelor mele de a-şi face piercing sau tatuaje va fi una personală, dar cred că nu strică să le prezint copiilor avantajele şi dezavantajele acestei hotărâri.

Tatuaje și piercinguri, simbolurile starurilor

Un factor decisiv în hotărârea adolescenţilor de a se tatua sau de a-şi face piercing o au vedetele. Adevărate panoplii umblătoare, starurile nu se sfiesc să-şi arate tatuajele şi cerceii din diferite părţi ale corpului, chiar dacă, uneori, acestea sunt poziţionate în zone mult prea intime pentru a fi expuse public. Unul dintre exemplele concrete în acest sens este cântăreaţa şi actriţa Miley Cyrus, care deţine nici mai mult, nici mai puţin de 22 de tatuaje, sub forma unor inscripţii în diferite limbi, simboluri ezoterice sau religioase, şi, poate cel mai proeminent, chipul bunicii sale preferate. Cea mai nouă achiziţie cu care şi-a uimit fanii este o pisicuţă emoji, care plânge în interiorul buzei de jos a fostei Hannah Montana.

În ceea ce priveşte tatuajele din zone mai puţin vizibile, cântăreaţa Cheryl Cole se poate lăuda cu o astfel de operă de artă pe corp. Este vorba despre un imens tatuaj în formă de trandafiri, care se află pe aproape toată zona sa dorsală, pe fese şi pe o parte din zona coapselor.

Nici piercingul nu este deloc neglijat de staruri, populare în randul vedetelor fiind  piercingurile in lobul urechii, nas, limbă, buric, sprânceană, dar si în sfârcuri, obraji, ceafă sau în zona genitală.

Tatuaje și piercinguri – Să ne amintim că am fost copii!

Deşi de multe ori nu îi înţelegem pe copiii noştri, ar fi bine să ne aducem aminte că şi noi am fost, cândva, de-o vârstă cu ei şi să nu uităm cât de asemantoare unui roller coaster sunt aceste perioade ale pubertăţii şi adolescenţei, ani ai căutării şi ai descoperirii de sine. Din pricina hormonilor, a evoluţiei fizice imprevizibile sau pur şi simplu din cauza neînţelegerii exacte a perioadei de tranziţie de la viaţa de copil la cea de adult, în adolescenţă simţim mai mult ca oricând nevoia de a ne afirma. De aceea aspectul fizic începe să primeze, în timp ce influenţa mass-media sau a anturajului au un mare rol în definirea tânărului individ. Acum este perioada în care se experimentează cele mai multe lucruri în materie de înfăţişare, iar tatuajele, piercing-ul, coafurile rebele şi stilul vestimentar atipic sunt acasă la ele printre adolescenţi.
Misiunea părinţilor nu este aceea de a-i interzice din start copilului să aibă tatuaje și piercinguri, ci de a-i expune obiectiv avantajele şi dezavantajele acestor proceduri, astfel încât decizia pe care acesta o va lua să fie în cunoştinţă de cauză.

1
2
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()