Spray anti-monștri, becuri deșurubate sau cum își mai adorm părinții copiii

tehnici de adormit copiii

”Dau un regat pentru o noapte de somn liniștit!”. Cine nu a fost în situația de a-și dori să facă un asemenea schimb, nu are copii, sau se numără printre cei, foarte puțini, ai căror copii sunt prieteni cu somnul de noapte. Restul inventează cele mai ingenioase tehnici de a adormi copilul.

Știi momentul acela din zi când ție îți pică ochii în gură, și toate semnalele corpului anunță epuizarea bateriei, iar copilul tău e în cea mai bună formă pentru a țopăi, alerga, sări pe pat și multe alte activități foarte departe de liniștea necesară pentru a începe ritualul de somn? Acestea sunt momentele în care părinții devin foarte creativi și caută numeroase soluții care mai de care mai amuzante. Iată câteva povești ale părinților pe această temă:

Becul era de vină

“Avem cinci copii și să-I pui pe toți la somn la aceeași oră a fost multă vreme o misiune imposibilă. Apoi am găsit o soluție care a funcționat din prima. Înainte de somn, în fiecare seară deșurubăm becurile din camera copiilor. Ei nu mai pot aprinde lumina și se culcă. Cine s-ar fi gândit că e atât de simplu? “.

Logică de copil

“Fiul meu de trei ani avea prostul obicei de a se trezi odată cu primele raze ale soarelui și să vină la noi în cameră. Atunci am decis să-i pun aproape de pat un ceas electronic și am început să-i explic că poate veni la mine doar după ce pe ecran va fi cifra șapte, deci la șapte dimineața. Multă vreme l-am învățat să recunoască cifra șapte. A doua zi, când am început să aplicăm tehnica, copilul meu a venit la mine la 5.57. Corect! Acea oră conținea cifra șapte. A trebuit să o iau de la capăt cu explicațiile.”

Baba Cloanța

“Fetița mea de trei ani e obișnuită să fie pusă la culcare de ambii părinți. Așa că, atunci când soțul a plecat în delegație am avut mari chinuri să o adorm. Ațipea și peste zece minute venea din nou la mine. Mergeam în camera ei, așteptam să adoarmă, reveneam în pat, peste zece minute povestea se repeta. Și așa am petrecut toată noaptea. În zori, epuizată și nervoasă i-am spus mârâind să adoarmă odată. Și a adormit strâns. A doua zi mi-a zis că toată noaptea în camera ei a fost Baba Cloanța. Da, da, eu eram aceea!” ,

Spray anti-monștri

“Fiica mea cea mică se teme de monștri și adormea greu din această cauză. Atunci, eu și soțul meu am inventat ”spray-ul anti-monștri” – un pulverizator cu apă pe care îl folosim în fiecare seară să alungăm monștrii din camera fetiței. I-l lăsăm la îndemână și pentru noapte, dacă se trezește, mai aplică o doză de spray monștrilor care i-au deranjat somnul. Acum dormim cu toții foarte bine”.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()