Trăsăturile pe care le au copiii cu un caracter puternic

caracter puternic

Dacă te întrebi adesea de ce copilul tău nu face ce i-ai spus, șansele sunt că ai un copil cu un caracter puternic.

Mulți părinți pot confirma că au parte de un maraton al argumentelor cu cei mici, dar există o diferență semnificativă când vine vorba de izbucnirile sporatice și pasionate ale unui copil mai încăpățânat. Și, în timp ce s-ar putea să fii invidioasă pe mămica acelui copil liniștit de la restaurant, tendințele copilului tău pot fi, de fapt, o binecuvântare deghizată. Iată o listă cu semnele unui copil cu caracter puternic și de ce poate fi o trăsătură de caracter bună.

1. Vor să învețe lucrurile pe cont propriu.

Dacă îi spui copilului tău să facă ceva, noroc! Dar, dacă îi permiți să fie acela care alege, iubește să coopereze, iar lucrurile merg mult mai lin decât atunci când nu are autonomie. Oricât de obositor ar fi acest lucru pentru tine, construiește încrederea între tine și cel mic.

2. Își dau cu părerea și despre cel mai neînsemnat lucru

De la materialul din care este făcut tricoul său până la legume, acești copii au o părere despre orice. Și, în timp ce îți dorești să ai câteodată experința unei tunsori fără argumente de la cel mic, copiii pretențioși se transformă în adulții care pot lua decizii corecte. Cercetările ne arată că acești copii devin niște adulți independenți și pot deveni cu ușurință antreprenori.

3. Merg împotriva direcției generale

Copiii cu un caracter puternic știu ce vor, când vor și cum vor, iar aceste lucruri nu au legătură cu alte lucruri pe care le fac oamenii. Urmarea propriului instinct nu îi face dificili pe acești copii, ci curajoși. Ei sunt nonconformiști și nu se tem să-și urmeze interesele lor în care pun pasiune.

4. Nu le place când sunt întrerupți.

Pe lângă faptul că nu le place să facă ceea ce li se spune, mai există și alte argumente pentru care le displace momentul când sunt întrerupți. Copiii cu o voință puternică se implică absolut complet. Sunt concentrați, pasionați de orice proiect la care lucrează, ceea ce îi face să renunțe greu la jumătatea proiectelor.

5. Te obosesc cu argumentele

Câteodată, ți-ai dori să ai energia lor (cum este posibil să se contrazică pentru atât de mult timp), dar alte ori îți dorești doar să renunțe și să treacp mai departe. Răspunsul “pentru că așa am spus” nu va funcționa niciodată cu acești copii și vor continua chestionarul. Însă determinarea lor îi va face să înflorească.

6. Nu le pasă neapărat de ceea ce crezi

Crezi că ar trebui să poarte haine care se asortează? Super. Crezi că ar trebui să se alăture acelorași activități precum copiii din cartier? E un gând frumos. Copiii cu un caracter puternic vor face lucrurile în felul lor (indiferent de opinia ta), iar tu ar trebui să îi lași. Acești copii sunt mai puțin probabil influențabili de presiunea unui grup, deoarece sunt motivați și fac lucrurile pentru că așa cred, nu doar de dragul de a le face.

7. Au un simț puternic al dreptății și al nedreptății

Datorită faptului că acești copii vor să facă doar lucrurile cu care sunt de acord, nu le este frică să lupte pentru lucrurile în care cred. Nimic nu poate fi realizat fără curaj, această convingere transformându-i în adulți de succes.

Alfie Kohn se va afla pe 16 și 17 martie 2019 pentru a patra oară în România pentru a susține o nouă serie de conferințe, în București și Cluj. Conferința ”De la pedepse si recompense la cooperare și colaborare” este organizată de TOTUL DESPRE MAME cu sprijinul Transylvania College și Asociația pentru Comunicare Nonviolentă. Detalii AICI.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()