Boli de vară la copii pentru care trebuie să fiți pregătite

Printre bolile de vară la copii, cele mai comune sunt enterovirozele, arsurile solare și alergiile la înțepăturile de insecte.

Se numesc boli de vară deoarece este sezonul în care se dezvoltă anumite bacterii și circulă anumite virusuri, dar și sezonul în care afecțiunile pielii sunt tot mai frecvente.

Dr. Simona Pecec, medic specialist pediatru, ne asigură că bolile și infecțiile copiilor pe timpul verii sunt mai des întâlnite decât am fi tentați să credem. Un prim motiv este acela că bacteriile se dezvoltă la căldură și în mediul umed.

Acest articol este pur informativ, pentru ca tu să fii pregătită pentru orice situație, să știi cum să acționezi și să te bucuri de o vacanță frumoasă împreună cu copilul sau copiii tăi. Iată, așadar, care sunt cele mai comune boli de vară la copii:

ÎnapoiPagina 1 din 8

1. Boli de vară la copii: enterovirozele

Majoritatea copiilor iubesc apa, mai exact bălăceala. Înotul la piscină, în mare, la ștrand poate fi foarte amuzant, însă cu greu reușesc să nu înghită apă și astfel să fie expuși riscului unei enteroviroze răspândite de contaminarea cu materii fecale din apă. Simptomele au un registru larg, de la simptomele unei banale răceli la cele ale unei infecții la inimă sau la creier. Boala mână-gură-picior este cauzată tot de un enterovirus care este extrem de contagios (se răspândește prin salivă, mucozități și fecale). Această boală este vinovată de apariția unor blistere (mici bubițe) pe mâini, picioare și în jurul gurii, ce cauzează un disconfort general, febră, gât inflamat și dureros, dar și ulcere orale. Boala trece în aproximativ 10 zile și nu necesită tratament. Gargara cu apă cu sare poate ajuta la ameliorarea durerilor provocate de ulcerele orale, precum și mâncărurile reci și moi. De reținut este că în urma unei enteroviroze, copilul riscă să se deshidrateze și la cel mai mic semn de deshidratare este nevoie de ajutor medical de specialitate.

ÎnapoiPagina 1 din 8
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()