Bolile colectivității. 8 dintre cele mai comune și cum îi protejați pe cei mici de ele

Bolile colectivității vin la pachet cu intrarea la grădiniță sau la școală. Este inevitabil!

Bolile colectivității (probabil nici nu există acest termen, dar este universal valabil și ușor de înțeles pentru toți părinții) sunt acelea care se răspândesc ușor de la un copil la altul odată cu intrarea în colectivitate. Ele sunt extrem de comune în grădinițe și școli primare. Acest lucru deoarece, susține Dr. Simona Pecec, medic specialist pediatru, copiii mici cu greu pot avea grijă de igiena personală și au un sistem imunitar mai slăbuț. Iată care sunt 8 dintre cele mai des întâlnite boli în colectivitate:

ÎnapoiPagina 1 din 8

1. 1.       Bolile colectivității: conjunctivita

Conjunctivita este o infecție bacteriană sau virală ce cauzează înroșirea și iritarea ochiului. Uneori poate apărea și o scurgere, puroi verzui, lacrimi și chiar vedere încețoșată. Perioada standard de incubare a conjunctivitei este de 1-3 zile, însă aceasta poate varia în funcție de natura infecției, virală sau bacteriană.

În astfel de cazuri ar trebui să-ți ții copilul acasă până ce începi tratamentul cu picăturile de ochi prescrise de medic deoarece conjunctivita este extrem de contagioasă. Iar pentru a preveni răspândirea conjunctivitei printre membrii familiei, trebuie să vă spălați frecvent pe mâini, să nu folosiți aceleași prosoape și să încerci să dezinfectezi pe cât posibil suprafețele.

ÎnapoiPagina 1 din 8
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()