Cauciucul natural, materialul potrivit pentru jucăriile bebelușilor

Cauciucul natural

Materialul din care sunt realizate jucăriile pentru bebeluși este foarte important, mai ales că atunci când încep să le descopere primul lucru pe care îl fac este să le bage în gură. Cauciucul natural este unul dintre materialele cele mai potrivite pentru primele jucării destinate celor mici, încă de la 4 luni.

Piața oferă acum o mulțime de variante, dar cele mai solicitate sunt cele pentru calmarea durerilor gingivale și cele pentru baie. Producătorii de jucării și-au îndreptat atenția spre cauciucul natural după ce în urma a numeroase studii s-a dovedit că plasticul poate fi toxic pentru copiii atât de mici. Nu materialul în sine făcea rău, ci substanțele cu care era tratat pentru a-l face mai rezistent sau mai flexibil sau pentru a-l colora.

Cauciucul natural este extras din arborele de cauciuc și modul în care recoltarea se face este extrem de sustenabilă pentru mediul înconjurător. Pentru a putea fi folosit la fabricarea jucăriile nu este nevoie de adăugarea de substanțe chimice, cel mult se adaugă acid acetic pentru a se opri coagularea.

Jucăriile realizate din cauciuc natural nu trec prin prea multe procese industriale așa încât nici nu sunt rezistente la temperaturi mari. Este necesar să nu le lăsați în bataia directă a soarelui. De asemenea, nu trebuie curățate cu substanțe chimice puternice. Oțetul și apa caldă sunt suficiente pentru a înlătura eventuale urme de praf sau microbi.

Calitatea principală a jucăriilor din cauciuc natural este că sunt moi, flexibile și rezistente. Având în vedere că bebelușii își vor înfinge de multe ori dinții în ele și le vor roade de câte ori vor prinde ocazia, sunt cele mai potrivite. Dezavantajul este că odată cu trecerea timpului culorile se vor estompa, dar acest lucru se întâmplă după o îndelungare îndelungă, când cel mai probabil cel mic va fi interesat de alte tipuri de jucării.

Pe lângă jucăriile care ajută la calmarea durerilor date de apariția dinților și jucăriilor de baie trebuie să le acordați o atenție deosebită. Atunci când le achiziționați aveți grijă ca pe etichetă să fie specificat faptul că sunt fabricate din 100 % cauciuc natural și că nu conțin substanțe toxicem BPA, PVC, ftalați sau nitrozamină.

Cauciucul natural și jucăriile de baie

Când sunt bebeluși, jucăriile trebuie să aibă dublu rol. Pe lângă distracție, trebuie să îi și ajute să-și dezvolte anumite abilități. De exemplu, dacă vreți să folosiți la băiță o minge din cauciuc natural, ar trebui să alegeți una care are mai multe texturi pentru a-i dezvolta simțul tactil. Culorile trebuie să fii vii și ar fi bine să scoată și diverse sunete pentru a fi cu adevărat o experiență senzorială completă. O atenție deosebită trebuie să o acordați și dimensiunilor. Bebelușul trebuie să o poată cuprinde cu mânuțele sale.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()