Ceaiurile pentru copii pot fi periculoase. Plante la care să fiți atente

Dacă faceţi cumpărăturile într-un supermarket, cu siguranţă aţi trecut şi pe lângă rafturile unde sunt aliniate cutiile de ceai. Probabil aţi văzut o gamă largă de produse pe bază de plante, ambalate frumos, în cutii, care mai de care mai colorate. Dar nu vă lăsaţi păcăliţi – faptul că pe cutie apar nişte căpşune, nu înseamnă neapărat că ceaiul este din căpşune. Vedeţi mai jos ce spun cele mai recente studii despre ceaiurile pentru copii, conform WebMD. Atenție și la următoarea recomandare: bebelușii nu au voie ceaiuri. 

Mai întâi, trebuie spus că ceaiul adevărat (negru şi verde) nu este destinat copiilor din cauza cafeinei, care are efect stimulativ. În plus împiedică absorbţia fierului şi a vitaminei C, şi inhibă absorbţia calciului.

Kathi Kemper, directorul Centrului pentru „Educaţie Pediatrică Holistică şi Cercetare” din cadrul Spitalului de Copii din Boston (SUA), a evaluat probele din spatele fiecărei plante medicinale, administrate cel mai frecvent copiilor.
Mai jos găsiţi cele mai recente atenţionări cu privire la plantele medicinale, oferite copiilor ca remediu, pe baza recenziilor lui Kemper şi a opiniilor altor experţi în domeniu.

ÎnapoiPagina 1 din 8

1. Ceaiurile pentru copii. Muşeţelul

Studiile au constatat că muşeţelul este un sedativ uşor, care pare a fi sigur pentru copiii de toate vârstele. Cu toate acestea, poate declanşa o reacţie alergică, mai ales dacă cel mic este sensibil la ambrozie. Dacă puştiul dvs. nu este alergic la ambrozie sau altă plantă, poate să bea ceai din muşeţel.

ÎnapoiPagina 1 din 8
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()