Ceaiurile pentru copii pot fi periculoase. Plante la care să fiți atente

Dacă faceţi cumpărăturile într-un supermarket, cu siguranţă aţi trecut şi pe lângă rafturile unde sunt aliniate cutiile de ceai. Probabil aţi văzut o gamă largă de produse pe bază de plante, ambalate frumos, în cutii, care mai de care mai colorate. Dar nu vă lăsaţi păcăliţi – faptul că pe cutie apar nişte căpşune, nu înseamnă neapărat că ceaiul este din căpşune. Vedeţi mai jos ce spun cele mai recente studii despre ceaiurile pentru copii, conform WebMD. Atenție și la următoarea recomandare: bebelușii nu au voie ceaiuri. 

Mai întâi, trebuie spus că ceaiul adevărat (negru şi verde) nu este destinat copiilor din cauza cafeinei, care are efect stimulativ. În plus împiedică absorbţia fierului şi a vitaminei C, şi inhibă absorbţia calciului.

Kathi Kemper, directorul Centrului pentru „Educaţie Pediatrică Holistică şi Cercetare” din cadrul Spitalului de Copii din Boston (SUA), a evaluat probele din spatele fiecărei plante medicinale, administrate cel mai frecvent copiilor.
Mai jos găsiţi cele mai recente atenţionări cu privire la plantele medicinale, oferite copiilor ca remediu, pe baza recenziilor lui Kemper şi a opiniilor altor experţi în domeniu.

Pagina 2 din 8

2. Ceaiurile pentru copii. Sunătoare

Această plantă populară pare să contribuie la îmbunătăţirea, uşoară până la moderată, a stărilor depresive la adulţi, conform studiului lui Kemper, deşi nu a fost testată deloc pe copii. Kemper raportează că micuţii care iau sunătoare pot să simtă ameţeli, greaţă, somnolenţă sau stări de confuzie. Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a avertizat recent că ceaiul de sunătoare poate interfera cu multe medicamente eliberate pe bază de prescripţie medicală. Aşa că ar fi mai bine să evitaţi să-i daţi copilului ceai de sunătoare – riscurile reale depăşesc beneficiile posibile.

Pagina 2 din 8
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()