Top 6 cele mai frecvente boli la copii

Printre cele mai frecvente boli la copii se numără răcelile, enterocolita și câteva dintre bolile copilăriei precum rujeola sau varicela. Acestea boli nu au vârstă, adică afectează în egală măsură și bebelușii, dar și copiii mai mari.

De când lumea, la capitolul bolile copilăriei sunt trecute varicela, rubeola, rujeola, oreionul și scarlatina. Însă, această clasificare ar mai trebui schimbată căci schemele de vaccinare au reușit să diminueze incidența câtorva dintre ele, însă, răcelile și enterocolitele sunt două dintre afecțiuni de care nu scapă nici un copil. Este drept că primele odată făcute dau imunitate pe viață organismului, iar răcelile și enterocolitele pot reapărea chiar și de câteva ori pe an, însă sunt poate cele mai frecvente boli la copii.

ÎnapoiPagina 1 din 6

1. Dintre cele mai frecvente boli la copii: răcelile

Răcelile sau afecțiunile sistemului respirator dau mare bătaie de cap părinților. Sunt provocate în special de viruși și există peste 20 de tulpini de viruși care pot da acele simptome supărătoare. Dr. Simona Pecec, medic specialist pediatru susține că răcelile comune se manifestă prin febră, tuse, nas înfundat, secreții nazale, dureri de cap și dureri musculare, acestea putând varia de la copil la copil. Răcelile se tratează simptomatic și în nici un caz nu se administrează antibiotic.

ÎnapoiPagina 1 din 6
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()