Copilul nu are poftă de mâncare? Iată 5 soluţii ca să îl ajuți!

Copilul nu are poftă de mâncare? Nu este nimic neobișnuit. Lipsa poftei de mâncare la copii este o problemă pentru mulţi părinţi. Iar mulţi dintre ei sunt familiarizaţi cu situaţii de genul: copilul face grimase în timpul mesei, spune că nu-i este foame, caută tot felul de scuze pentru a pleca de la masă etc. Părinţii aflaţi în această situaţie îşi fac griji cu privire la sănătatea şi dezvoltarea copilului şi caută tot felul de soluţii pentru a determina copilul să mănânce. Aflaţi în continuare 5 modalităţi de a rezolva lipsa poftei de mâncare la copii de la Alisha Grogan, medic pediatru şi fondatoarea blogului www. yourkidstable.com.

Refuzul copilului de a mânca este o mare îngrijorare pentru părinţi. Ei se tem că un copil mofturos sau care plânge în timpul mesei, nu se va dezvolta în mod corespunzător şi va avea probleme de sănătate. Vezi mai jos cum să obişnuieşti copilul cu mâncarea şi cum să transformi mesele dintr-un moment plin de tensiune într-unul degajat.

ÎnapoiPagina 1 din 5

1. Nu hrăni copilul între mese!

Un copil care ia o varietate de gustări între mese este puţin probabil să mai dorească o masă sănătoasă şi hrănitoare. Problema este mai ales la acei micuţi cărora le plac foarte mult dulciurile.

Îți recomandăm și cartea celebrului medic pediatru Carlos Gonzalez, ”Copilul meu NU mănâncă!”. Detalii AICI.

ÎnapoiPagina 1 din 5
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()