Cu sănătatea nu e de joacă! (P)

Raluca Dumitrică
Liv52-totul-despre-mame

Himalaya are grijă de sănătatea copiilor noștri!

Gătesc cu mare drag încă din ultimul an de liceu. La început, am testat cu paşi timizi reţete simple, cu ingrediente puţine şi timp mic de preparare, iar mai târziu m-am avântat către lucruri uşor mai complexe și am reuşit să intru şi în lumea reţetelor dificile, pentru care muncesc ceva, dar care merită toată aşteptarea şi procedurile laborioase, ba chiar şi eşecurile!

În ultimul timp gătesc cu din ce în ce mai multă pasiune, stimulată de familie, dar şi de prietenii dragi care îmi calcă pragul casei. Acesta este şi motivul pentru care raftul din bucătărie dedicat cărţilor gastronomice s-a tot umplut, de mai-mai că dă pe-afară. Nu cred să fi făcut ceva care să nu fie gustos, dar de-o bună bucată de vreme, ceva ciudat se întâmplă.

De la bucurie, la indiferenţă

Mâncarea mea cea bună și frumos mirositoare nu mai e pe placul fetiţei mele mijlocii. Când se apropie ora mesei, o văd cum aleargă spre bucătărie, se aşază entuziasmată la masă, aşteptând farfuria aburindă, dar, după ce ia o gură, începe să-îşi plimbe lingura sau furculiţa prin mâncare, se opreşte, îmi zice că nu-i mai e foame şi îmi cere voie să plece la joacă. La primul episod de acest fel am încuviinţat, fără niciun resentiment, a doua oară am întrebat-o dacă e sigură că nu mai vrea să manace, iar a treia oară am rugat-o apăsat să-i mai dea încă o şansă mâncării, pentru că începuse să mă îngrijoreze lipsa ei de apetit. Nicio şansă.

Răspunsul e mai simplu decât credeam

De-atunci, am început să stau cu ochii-n calculator, în căutarea altor reţete care să-i readucă bucuria mesei şi am chestionat-o în amănunt asupra felurilor de mâncare pe care şi le-ar dori. I le-am pregătit pe toate, cu riscul de a-i servi numai şi numai acelaşi fel, preparând de la celebrele şniţele cu piure şi supă cu găluşti, până la cartofi franţuzeşti şi lasagna, dar nimic nu s-a schimbat. Problema mare a lipsei de apetit a stăruit.

Peste această problema s-a adăugat o paloare a chipului, o oboseală nefirească şi o dorinţă de a dormi foarte, dar foarte mult, ceea ce ne-a făcut să mergem de urgenţă la doctor cu ea, mai ales ca știm cu toții ceva extrem de important: cu sănătatea nu e de joacă! După consultaţii şi analize, partea bună a fost că problema majoră pe care o intuiam şi care ne dădea palpitaţii, respectiv o temuta hepatită, n-a fost, din fericire, decât o spaimă şi atât. Medicul ne-a recomandat, însă, un supliment alimentar pentru regenerarea şi protecţia ficatului, supliment realizat doar din ingrediente naturale, atent selecţionate, şi cu un nume foarte simpatic, uşor de reţinut de fetiţa mea: Liv.52.

Produsul care are grijă de copilul tău

Liv.52 este un produs creat de firma Himalaya şi care a fost inspirat de nevoia de susţinere a organismului fragil al copiilor şi de protecţie a ficatului împotriva toxinelor dintr-un mediu înconjurător din ce în ce mai poluat. Acesta există în varianta Liv.52 Tablete, formulă potrivită pentru copiii cu vârste de peste 6 ani, şi Liv.52 Sirop, formulă ce poate fi administrată încă din prima zi de viaţă. Ingredientele naturale sunt nu doar atent selecţionate, ci şi în proporţii ideale: capparis spinosa (caparisul) are acţiune antihepatotoxică, antiinflamatoare, menţine arhitectura normală a ficatului şi este util în hepatite acute şi ciroză hepatică, cichorium intybus (cicoare) este eficient în hepatitele cauzate de diverse substanţe toxice, alcool şi medicamente, e antioxidant, stimulează secreţiile biliare, are efect colagog (contribuie la contracţia vezicii biliare pentru evacuarea bilei în intestinul subţire), terminalia arjuna are efect antioxidant şi hepatoprotector, reduce nivelul colesterolului şi inhibă peroxidarea lipidelor, iar achillea millefolium (coadă şoricelului) conţine flavonoide şi terpenoide cu efect antioxidant şi antiinflamator. Conţine şi achileina, un alcaloid cu rol coleretic, creşte de 4 ori cantitatea de bilă secretată.

Ficatul, organul cu rol esenţial

Ficatul este cel mai mare organ intern şi jocă un rol esenţial în digestie şi în detoxifierea organismului, realizând peste 500 de funcţii simultan. Rolul său unic de metabolizare, dar şi relaţia cu tractul gastrointestinal transformă ficatul într-o ţintă pentru toxinele provenite din alimentaţie sau anumite medicamente hepatotoxice. În mod suprinzător poate, inclusiv copiii pot avea un ficat toxic încă din prima zi de naştere, fie din cauza stilului de viaţă şi de nutriţie al mamei pe perioada sarcinii sau a anumitor tratamente medicamentoase administrate gravidei, fie ca urmare a incapacităţii ficatului de a procesa anumite toxine la care este expus copilul.

Toxicitatea ficatului, ca rezultat al expunerii la anumite medicamente sau toxine provenite din mediul înconjurător, determină dezvoltarea unui spectru larg de boli ale ficatului la copii, dintre care hepatita este cea mai comună. În cele mai multe cazuri, disfuncţiile ficatului la copii se manifestă prin dureri abdominale, pierderea apetitului şi, în consecinţă, o greutate sub cea normală, stări de greaţă şi de vomă, stări de oboseală şi de apatie, o culoare galbenă a pielii şi a ochilor. Din fericire, în cele mai multe cazuri, identificarea şi eliminarea sursei toxicităţii este suficientă pentru începerea treptată a recuperării stării de sănătate a copilului. De aceea, Liv.52 este produsul care îi ajută pe copii să facă faţă cu bine tuturor factorilor interni şi externi care provoacă o proastă funcţionare a ficatului. Liv.52 nu are efecte adverse, iar formula de sirop are gust plăcut şi este uşor de administrat chiar şi celor mai mici dintre pacienţi

Liv.52 este util pe mai multe planuri

Un alt beneficiu al produsului Liv.52 este că intră în lupta directă cu obezitatea. Deoarece se estimează că peste 42 de milioane de copii din întreaga lumea sunt obezi, iar numărul este în creştere continuă, afecţiuni înainte specifice exclusiv adulţilor, precum steatoza hepatică (sau „ficatul gras”) încep să apară, din ce în ce mai des, şi la copii. Liv.52 previne acumularea de grăsimi în ficat şi apariţia steatozei, protejează împotriva hepatitelor acute sau cronice şi ajută la tratarea simptomelor acestor afecţiuni.

Tulburările digestive precum greaţa, balonările sau constipaţia pot fi indicii pentru diverse disfuncţii ale bilei sau ale ficatului copiilor. Liv.52 are efect coleretic şi colagog în bila „leneşă”, favorizând golirea ei în intestinul subţire, şi susţine, în acelaşi timp, funcţiile ficatului, stimulând regenerarea celulelor hepatice şi reglând metabolismul hepatic. Anorexia şi malnutriţia pot fi prevenite tot cu Liv.52, care creşte pofta de mâncare şi protejează ficatul, fiind un bun protector hepatic în tratamentele antiparazitare la copii. Nu în ultimul rând, Liv.52 lupta împotriva toxicităţii induse de medicamente, metale grele sau alte toxine ce pot afecta organismul fragil al copiilor.

Produsele Liv.52 sirop şi Liv.52 tablete sunt distribuite de compania Prisum Internaţional Trading, ce deţine dreptul de distribuitor pe piaţa românească a produselor fabricate de Himalaya Drug Company – India – suplimente alimentare şi produse cosmetice (adulţi şi copii). Gama de produse Himalaya este acum disponibilă în farmacii, plafare, magazine de profil, dar şi pe magazinul online al Prisum Internaţional www.hboutique.ro. Detalii sunt disponibile şi pe www.facebook.com/HimalayaHerbalHealthcareRomania.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa