Cum protejăm copiii de înțepăturile de insecte?

Magda Popescu
cum protejăm copiii de mușcăturile de insecte

Vara, jocurile în aer liber sunt preferatele copiilor. Însă temperaturile ridicate scot la ”plimbare” și insecte de tot felul. Cum protejăm copiii de mușcăturile de insecte?

Dr. Ana Maria Vlad, medic specialist dermato-venerologie, ne oferă câteva măsuri eficiente și la îndemână pentru a nu lăsa supărătoarele insecte să ne împiedice să ne bucurăm pe deplin de vară.

De cele mai multe înțepăturile de insecte sunt doar dureroase și provoacă mâncărimi. Alteori, pot provoca și alergii, boli care se transmit prin sânge sau pot transmite viruși. ”Respectarea câtorva reguli de siguranță în aer liber pe timp de vara și nu numai pot fi de folos pentru a preveni astfel de probleme”, spune dr.Ana Maria Vlad, dermatolog clinica Hebra Dermatologie.

5 sfaturi de la dermatolog despre cum protejăm copiii de înțepăturile de insecte

  • Îmbrăcați copiii cu haine deschise la culoare. „Pentru a nu atrage insectele în timp ce ne aflăm afară, este recomandat să îmbrăcăm copiii cu haine deschise la culoare, în nunațe neutre, cu mâneci lungi și pantaloni lungi.
  • Alegeți șosete lungi și, de preferat, să fie purtate peste pantalon. Mai ales când ieșirea este la pădure sau în parcuri mai sălbatice. Purtarea unor șosete peste pantaloni are rolul a împiedica fixarea căpușelor.
  • Folosiți produse anti insecte pe zonele de corp care rămân neacoperite de haine. atnție, însă! Deși produsele antiinsecte sunt sigure, este important ca folosirea lor să se facă cu atenție și numai de către adulți. În niciun caz copiii nu trebuie să-și aplice singuri soluțiile. Un adult își va aplica produsul pe mâini, după care va întinde produsul pe pielea copilului.

Ce ne facem cu înţepăturile de insecte?

  • Așezați plasele anti țânțari peste cărucior. Va oferi cea mai buna protecție pentru copiii sub 2 luni în perioada de maximă activitate a țânțarilor, adică la apusul și la răsăritul soarelui.
  • Apelați și la metode tradiționale, mai ales dacă stați la curte. Pentru a ține insectele la distanță poate fi eficient și un ventilator dar și lumânările cu lămâiță sau led-urile sau lumina galbenă pentru becurile exterioare.

Pentru căpușe, verificați cu atenție scalpul, gâtul și urechile

„Cum protejăm copiii de mușcăturile de insecte? Este foarte important ca odată încheiată plimbarea în natură, hainele și pielea să fie controlate cu atenție. Asigurați-vă că nicio insectă nu a ajuns la pielea copilului. Pentru căpușe, trebuie verificate cu atenție pielea capului, gâtul, precum și zonele mai puțin accesibile din spatele urechilor, zona axilei, cea inghinală și gleznele. Hainele purtate afară trebuie puse la spălat imediat. Căpușele, spre exemplu, nu transmit boala dacă nu s-au aflat pe piele timp de cel puțin 24 de ore. De aceea, găsirea și eliminarea lor la timp este cel mai bun mod de a ne proteja împotriva infecțiilor”, completează specialistul.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa