Nu lipsiți de la lecțiile gratuite de prim ajutor, educație rutieră și alimentație sănătoasă!

Workshop de alimentatie sanaatoasa Totul despre mame

Workshopuri de prim ajutor, educație rutieră și nutriție la “Bazar Școlar”!

Când una din fetiţele mele a intrat la fund în apa din piscină, plonjând de-a dreptul spectaculos din toboganul acvatic, sora ei a avut inspiraţia să o tragă rapid la suprafaţă, fiind ajutorul decisiv într-un moment ce putea fi destul de delicat.

Sunt sigură că instinctul a fost cel care i-a furnizat surorii imboldul necesar pentru a reacţiona, dar păţania m-a pus pe gânduri şi m-a făcut să-mi dau seama că nu m-am învrednicit prea mult să le predau copiilor noţiuni de prim ajutor, vitale, de alfel, pentru orice individ.

Dar nu este niciodată prea târziu să învăţăm cât mai multe despre acest subiect!

Informaţii mult mai detaliate despre toate cele prezentate mai jos vor fi prezentate în cadrul târgului de oferte extrașcolare “Bazar Școlar”, care se va desfășura între 6-8 septembrie la Iris Titan Shopping Center. Workshopurile educative pe teme de prim ajutor, reguli rutiere și alimentație sănătoasă se vor adresa atât copiilor, cât și adolescenților și părinților. 

Manevra Heimlich şi resuscitarea cardio-pulmonară, obligatoriu de ştiut

Manevra Heimlich, resuscitarea cardio-pulmonară (adică respiraţia gură la gură şi masajul cardiac), dar şi alte măsuri fundamentale de prim ajutor, toate ar trebui să fie nu numai în bagajul de cunoştinţe al părinţilor, ci şi în cel al copiilor. Cu toţii trebuie să ştim de ce este util să acordăm primul ajutor în cazul loviturilor la cap, care sunt printre cele mai periculoase, dar şi în cazul traumatismelor minore, al sufocărilor, al sângerărilor nazale, al unei arsuri sau al unei nefericite ingerări de substanţe toxice. Sprijinul nostru rapid şi eficient se va dovedi extrem de important pentru starea de sănătate a celui aflat în suferinţă, căruia îi putem ameliora situaţia până la sosirea echipajului medical de urgenţă.

Să nu neglijăm educaţia rutieră!

Dacă măsurile de prim-ajutor par a se afla pe lista priorităţilor în ceea ce priveşte rezolvarea unor situaţii dificile de moment, nu trebuie neglijate sub nicio formă noţiunile de educaţie rutieră. Prin explicaţii simple, dar amănunţite, putem să-i facem pe copii să înţeleagă care sunt pericolele ce se pot ivi când nu respectăm regulile de circulaţie ca pietoni sau ca şoferi. De asemenea, este extrem de important ca ei să cunoască pe cât de mult posibil ce reprezintă strada, maşina, semaforul, pietonii şi trecerea de pietoni. Astfel, avem toate şansele să prevenim implicarea lor într-o serie nefericită de accidente de circulaţie şi să nu stăm că pe ghimpi când pleacă la o banală plimbare cu bicicleta prin parc.

Workshop de alimentatie sanaatoasa Totul despre mameAlimentaţia sănătoasă din copilărie, sursa de sănătate a adultului de mâine

Oferindu-le celor mici alimentele potrivite creşterii şi dezvoltării lor şi formându-le o bază de cunoştinţe în acest domeniu (de ce e bine să consumăm mâncare sănătoasă, cum citim etichetele alimentare, care sunt avantajele unui astfel de stil de viaţă) facem paşi valoroşi în transformarea lor în adulţii sănătoşi şi puternici de mâine. Putem avea chiar surpriza ca în momentul în care aceştia vor intra în colectivitate să reuşească prin exemplul lor să influenţeze în bine obiceiurile alimentare ale altor copii.

CE? Workshopuri educative în cadrul “Bazar Şcolar”, târgul ofertelor pentru activităţi extraşcolare, unde părinții vor întâlni reprezentanţi ai şcolilor de dans, muzică, teatru, vor compara ofertele pentru after-school sau vor planifica petrecerile celor mici.

UNDE? Iris Titan Shopping Center, B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 33A, București

CÂND? 6-8 septembrie 2013

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()