Nu mai scapi de tuse? Iată ce ajută la calmarea ei! (P)

Alexandra Constantin
mama copil

Ai încercat tot felul de medicamente şi remedii naturiste, dar tot nu reuşeşti să scapi de tuse? Bine este nu doar să iei din pripă măsuri, ci să găseşti soluţia potrivită care să ajute la tratarea acestei neplăceri.

Rar se întâmplă ca sezonul rece să treacă fără ca măcar unul dintre părinţi sau copilul să răcească şi să se aleagă cu o tuse deranjantă care nu pare să cedeze după terminarea tratamentului. Indiferent că este uscată sau productivă (expectorantă), disconfortul este cu atât mai mare când episoadele de tuse apar pe timpul nopţii şi fac ca somnul să fie des întrerupt.

Nu mai scapi de tuse: ce afecţiuni pot să favorizeze apariţia ei

Ţi s-a întâmplat să rămâi cu tuse o perioadă mai lungă de timp după episoadele de răceală sau de gripă? Deşi celălalte simptome specifice afecţiunii se ameliorează pe măsură ce iei tratament, tusea pare să persiste chiar şi câteva zile bune după. Bine este însă să găseşti tratamentul care să ajute la calmarea ei, dar şi care să ajute la refacerea sănătăţii căilor respiratorii.

Pe lângă răceala/gripa des întâlnită pe perioada sezonului rece, tusea persistentă poate să mai fie cauzată şi de o serie de alte afecţiuni, printre care laringita, astmul bronşic, bronşita sau pneumonia. De asemenea, episoadele dese de tuse sunt unul dintre simptomele care apar în caz de tuberculoză, tuse convulsivă, dar şi cancer pulmonar. Pentru un diagnostic exact, consultul medical este obligatoriu.

Sfaturi practice care ajută la calmarea tusei

Deranjantele episoade de tuse care apar în special pe timpul nopţii pot să fie ameliorate dacă pui în practică unele trucuri ce s-au dovedit ca fiind eficiente de-a lungul timpului. De ajutor este să aeriseşti bine camera înainte de culcare, dar şi să bei o cană de ceai călduţ în care să pui o linguriţă de miere (nu fierbinte deoarece poate irita şi mai mult căile respiratorii).

De asemenea, bine este să foloseşti un umidificator în încăperea în care dormi şi să pui o pernă în plus sub cap pentru a putea respira mai bine (poziţia de somn uşor înclinată facilitează respiraţia şi previne apariţia tusei). Şi uleiurile esenţiale sunt de ajutor în perioadele în care pare că nu mai scapi de tuse. Pune câteva picături într-un bol cu apă care să fie aşezat în apropierea patului. Beneficii aduc uleiul de levănţică, de pin, dar şi cel de eucalipt.

Nu mai scapi de tuse? Imunotus, soluţia care vine în ajutor

Un bun aliat împotriva tusei persistente este şi Imunotus, soluţie care nu numai că ajută la calmarea ei, ci menţine sănătatea căilor respiratorii atât în cazul adulţilor, cât şi al copiilor. Combinaţia dintre acetilcisteină (substanţă recomandată în tratamentul afecţiunilor bronşice) şi plante nu doar că ajută la fluidizarea secreţiilor bronşice ce pot favoriza apariţia tusei, ci şi la o mai bună expectoraţie.

Cimbrişorul din compoziţia Imunotus este un bun antitusiv şi expectorant, dar este recunoscut şi pentru faptul că ajută la întărirea sistemului imunitar. Nu doar cimbrişorul aduce beneficii în cazul tusei persistente, ci şi fructele de soc. Acestea sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru rolul lor antiinflamator, imunostimulator, dar şi calmant respirator.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa