Pleci la drum și copilul vomită de fiecare dată? Iată ce să faci ca să scăpați de răul de mașină! (P)

TOTUL DESPRE MAME
copil mașina varsa rau de masina

Răul de mișcare este o problemă foarte frecventă, fie că cel căruia nu-i e bine este copilul, fie că este vorba de adult. Simptomele pot strica dispoziția tuturor celor care participă la călătorie atât în timpul ei, cât și după aceea: amețeli, stări de vomă, transpirație excesivă, moleșeală.

Putem preveni răul de mișcare sau îi putem ameliora simptomele dacă urmăm niște pași simpli, valabili și pentru copii și pentru părinți.

1. Atenție la ce mâncați

Înainte de pleca într-o călătorie, fie ea pe distanță scurtă sau lungă, ai grijă la ceea ce mănânci și ce bei. În principiu, trebuie să eviți tot ceea ce crezi că îți face rău și să nu mănânci prea mult. Pentru că băiețelul meu are rău de mașină care se manifestă uneori foarte grav, obișnuim să plecăm de acasă dimineața devreme și nu îi dau nimic să mănânce. Dacă totuși îi este foarte foame, primește exclusiv alimente uscate.
Alimentele cu miros puternic potențează răul de mișcare, așa că evitați contactul cu ele în ziua călătoriei. Nu este indicat să transportați brânzeturi, varză murată sau ouă fierte decât dacă sunt ambalate într-un mod care nu permite niciunul miros să ajungă în mașină.

2. Testați mai multe locuri

Căutați să ocupați un loc din mijlocul de transport unde se simte cel mai puțin mișcarea. Dacă mergeți cu mașina personală acest lucru este destul de dificil de rezolvat, dar, în cazul autobuzelor sau autocarelor, evitați scaunele suprapuse roților. În avion, sunt potrivite locurile de la mijlocul aeronavei. Nu mergeți cu spatele la sensul de mers dacă nu vreți să se declanșeze răul de mașină.
Dacă există această posibilitate, stați pe scaunul din față al mașinii.

3. Fără citit, uitat la telefon și tabletă

În cazul copiilor, unul dintre sfaturile de care trebuie să țineți cont este să nu îi lăsați să stea cu capul în jos. Cititul, uitatul în telefon sau alte dispozitive nu sunt potrivite pentru cei care suferă de rău de mișcare. Cel mai bine ar fi să se uite pur și simplu pe geam. În timpul călătoriei cu mașina este de folos și uitatul într-un punct fix. Este greu de crezut că un copil poate face acest lucru mai mult de 30 de secunde, dar pentru un adult poate funcționa destul de bine.

4. Un pic de aer proaspăt

Aerul proaspăt este de ajutor pentru cei care suferă de rău de mașină. Țineți un geam deschis cât de mult puteți pe tot parcursul călătoriei.
Încercați să nu vorbiți despre răul de mașină. Și ignorarea lui poate să vă dea o stare de bine. Un pic de muzică ar face mult mai bine.

5. Sirop pe bază de ghimbir și vitamina B

Pentru copii, noi am ales un sirop pe bază de vitamina B6 și ghimbir, numit Alinan Emetix. Alinan Emetix a fost dezvoltat special pentru a combate natural starile de greata si de voma ale copiilor. Alinan Emetix contine extract standardizat de ghimbir si vitamina B6, fiind recomandat incepand cu varsta de 2 ani. Ghimbirul este folosit de secole atat in alimentatie, cat si in medicina traditionala, chinezii considerandu-l, de altfel, unul dintre cele cinci ingrediente principale in dietoterapie alaturi de: sare, miere, otet de orez si vin de orez. Acest condiment actioneaza ca un tonic digestiv, fiind una dintre cele mai eficiente solutii pentru stimularea digestiei. Ghimbirul favorizeaza trecerea rapida a continutului gastric in intestin, indepartand astfel una dintre cauzele ce contribuie la aparitia disconfortului abdominal dupa mese. Vitamina B6 creste tonusul general al organismului si are actiune benefica asupra sistemului nervos.

Afla mai multe despre produsele din gama Alinan pe www.alinan.ro si pe pagina de Facebook Copii fericiti, parinti linistiti.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa