Recuperarea după cezariană. 10 întrebări ale proaspetelor mămici

Recuperarea după cezariană. Cu toate că naşterea prin cezariană este astăzi mult mai puţin invazivă decât era în trecut, este important să reţii că totuşi este vorba despre o operaţie chirurgicală la nivelul abdomenului. Deoarece recuperarea după cezariană poate fi destul de dificilă, este bine să ştii la ce să te aştepţi. Cei de la www.babycenter.com ne dezvăluie pas cu pas cum decurge recuperarea după cezariană.

ÎnapoiPagina 1 din 10

1. Recuperarea după cezariană. Cum o să te simţi după operatie?

Ca orice proaspătă mămică, probabil că te vei simţi pe de-o parte euforică, iar pe de altă parte copleşită de noua fiinţă din braţele tale. Dar, de asemenea, trebuie să te recuperezi după intervenţia chirurgicală majoră de la abdomen. Iar asta în timp ce te ocupi de problemele tipice postpartum, cum ar fi sânii angorjaţi, schimbările de dispoziţie şi lohiile.
Imediat după operaţia de cezariană poţi să ai stări de greaţă şi să te simţi ameţită. Greaţa poate dura până la 48 de ore, dar medicul îţi poate recomanda medicamente pentru a-ţi reduce la minimum disconfortul. De asemenea, multe mame simt mâncărimi peste tot, în special cele care au apelat la anestezie epidurală sau rahianestezie. Dacă ţi se întâmplă acest lucru, informează-l pe medicul tău, pentru a-ţi prescrie medicamente care să uşureze mâncărimea.
De obicei pacientele cu cezariană rămân în spital timp de două până la patru zile înainte de a pleca acasă. Dar recuperarea va fi măsurată în săptămâni, nu în zile, deci vei avea nevoie de ajutor ca să poţi să ai grijă de tine şi de bebeluş. Mai mult, dacă mai ai şi alt copil care te aşteaptă acasă, s-ar putea să fie dornic de afecţiunea ta după ce ai fost departe de el pentru câteva zile. Organizează lucrurile în aşa fel încât să primeşti tot sprijinul de care ai nevoie.

ÎnapoiPagina 1 din 10
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()