Recuperarea după cezariană. 10 întrebări ale proaspetelor mămici

Recuperarea după cezariană. Cu toate că naşterea prin cezariană este astăzi mult mai puţin invazivă decât era în trecut, este important să reţii că totuşi este vorba despre o operaţie chirurgicală la nivelul abdomenului. Deoarece recuperarea după cezariană poate fi destul de dificilă, este bine să ştii la ce să te aştepţi. Cei de la www.babycenter.com ne dezvăluie pas cu pas cum decurge recuperarea după cezariană.

Pagina 2 din 10

2. Ce poţi să iei pentru ameliorarea durerii după cezariană?

Dacă vei face anestezie epidurală sau spinală pentru cezariană, anestezistul poate adăuga morfină. Aceasta oferă o ameliorare excelentă a durerii postpartum timp de până la 24 de ore, fără grija ameţelilor, provocate de analgezicele sistemice. Unii medici anestezişti păstrează cateterul de la epidurală timp de 12 până la 24 de ore după intervenţia chirurgicală, astfel încât pacienta să obţină mai multă medicaţie prin acesta, dacă este necesar.
După această perioadă, poţi primi medicamente sistemice împotriva durerii, de obicei pastile care conţin eventual acetaminofen. Poate ajuta şi administrarea ibuprofenului. Pentru a contracara efectul constipator al medicamentelor, vei primi medicamente care să înmoaie scaunele.
Dacă ai făcut anestezie generală pentru intervenţia chirurgicală sau dacă nu ai primit o doză de morfină după aceea, ţi se pot administra analgezice sistemice pentru ameliorarea durerii postpartum.
Nu te sfii să ceri mai multe medicamente, dacă te simţi rău. Nu trebuie să suferi în tăcere. Cu cât întârzii mai mult să ceri medicamentul de care ai nevoie, cu atât îţi va fi mai greu să controlezi durerea.
Dacă medicamentul care ţi s-a recomandat nu funcţionează suficient, informează asistenta medicală. Dacă asistenta nu te poate ajuta, cere să vezi un obstetrician sau anestezist. Cu cât te simţi mai confortabil, cu atât îţi va fi mai uşor să alăptezi copilul şi să te mişti din nou.

Pagina 2 din 10
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()