Cum să reduci febra copilului fără medicamente

febra copilului

În momentul în care cel mic face febră, orice mămică încearcă să facă orice-i stă în putință pentru a-i reduce febra copilului.

Pe lângă tratarea febrei cu medicamente, cum ar fi ibuprofen sau acetaminofen (paracetamol), poți încerca și o abordare fără medicamente pentru a reduce febra copilului. Reducerea febrei nu ajută la vindecarea bolilor care stau la baza problemei. De multe ori, febra poate ajuta organismul copilului să lupte cu o infecție. Dacă temperatura celui mic crește atât de mult încât să-l deshidrateze sau să-l facă pe copil să se simtă foarte rău, folosește una dintre metodele propuse de BabyCenter pentru a-i reduce febra copilului!

1. Umezește un prosop cu apă rece și stoarce-l bine. Pune-l pe fruntea copilului, cât timp cel mic stă întins pe pat.

2. Fă-i celui mic o baie călduță. Pe măsură ce apa se evaporă din porii copilului, temperatura celui mic va scădea și va reuși să se răcorească. Nu îi face niciodată baie cu apă rece, deoarece piticul tău poate începe să tremure, iar temperatura corpului va crește și mai mult. De asemenea, nu folosi nici veche tehnică de frecție cu alcool, deoarece poate provoca o intoxicație cu alcool și poate crește temperatura corpului.

3. Asigură-te că piticul tău se hidratează intens cu lichide. De asemenea, îi poți da și un iaurt de la frigider sau o cană cu suc natural de fructe. În acest fel vei ajuta corpul să se răcească din interior spre exterior, iar cel mic se va hidrata.

4. Folosește un ventilator. Lasă-l pe o treaptă scăzută și pune-l în apropierea copilului, nu direct spre el. Ideea de bază este să răcești aerul din jurul celui mic.

5. Ajută-l pe cel mic să elimine căldura mai ușor prin piele, înlăturând straturile în plus de îmbrăcăminte. În cazul în care cel mic are frisoare, învelește-l cu o păturică, până când îi este cald din nou.

6. Stați la umbră afară sau la răcoare în casă.

În cazul în care copilul are vârsta mai mică de 3 luni și are febră, sună doctorul imediat. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 luni, sună doctorul dacă temperatura ajunge la 38 grade Celsius. Începând cu vârsta de 6 luni, sună medicul dacă temperatura celui mic depășește 38,5 grade Celsius. Indiferent de vârsta copilului, consultă medicul dacă febra copilului apare alături de alte simptome serioase, cum ar fi dificultăți de respirație sau pete roșii pe piele. Acestea pot fi semnele unei infecții bacteriene grave.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()